29-05-2017: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Για να δείτε τη προκήρυξη πατήστε εδώ
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικό Σμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 15-06-2017.

Η κατανομή των 250+ 40 θέσεων:


Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:
1.Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017, δηλαδή όσοι/ες γεννήθηκαν από 01-01-1992 και μεταγενέστερα.
2.Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι) της Φώρας.
3.Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Τγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Υ.Ε.Κ. Α΄-17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4.Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
5.Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
6.Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
7.Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή ………………
8.Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.
9.Να μην τελούν υπό απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση.