Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/στριών που θα εισαχθούν στις ΑΕΝ το Ακαδημαϊκό έτος 2017-18

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Προβολή αρχείου

[Ψ4ΦΘ4653ΠΩ-ΜΑΦ]

Αριθμός Εισακτέων
1. Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων – Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, καθορίζεται σε 985 Έλληνες σπουδαστές/στριες (514 Πλοίαρχοι και 471 Μηχανικοί).
2. Επιπλέον των ανωτέρω και σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 380/1976 «Περί εισαγωγής εις τας Δημοσίας Σχολάς Εμπορικού Ναυτικού υποψηφίων ειδικών τινών Κατηγοριών» (ΦΕΚ 178/Α) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν. 4256/14 (ΦΕΚ 92 Α) εισάγονται:
2.1. σε ποσοστό 10%, ήτοι 99 Έλληνες σπουδαστές/στριες (52 Πλοίαρχοι και 47 Μηχανικοί), υποψηφίων εκ τέκνων ή αδελφών αναπήρων και θυμάτων πολέμου και Εθνικής Αντιστάσεως, τέκνων ή αδελφών αναπήρων και θυμάτων ειρηνικής περιόδου ως και υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν.1910/1944 (Α΄229), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Α΄75) καθώς και υποψηφίων τέκνων των ανωτέρω πολυτέκνων.
2.2. σε ποσοστό 3% , ήτοι 31 Έλληνες σπουδαστές/στριες (16 Πλοίαρχοι και 15 Μηχανικοί), υποψήφιων
γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ηλικιακά όρια για την απόκτηση της ιδιότητας αυτής.
2.3. σε ποσοστό 2%, ήτοι 20 Έλληνες σπουδαστές/στριες (11 Πλοίαρχοι και 09 Μηχανικοί), υποψηφίων (α)ορφανών από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνων άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα,
(β) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών
επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.
3. Επιπλέον του αριθμού της ανωτέρω παρ.1 και μόνο για τους υποψήφιους της Πρώτης Γενικής κατηγορίας (υποψήφιοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων) και σε ποσοστό 1% ανά περίπτωση, εισάγονται 7 Έλληνες σπουδαστές/στριες (4 Πλοίαρχοι και 3 Μηχανικοί) απόφοιτοι Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ.
4. Μετά τα ανωτέρω ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/στριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. διαμορφώνεται σε 1142 Έλληνες σπουδαστές/στριες (597 Πλοίαρχοι και 545 Μηχανικοί)

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης
Όλοι οι υποψήφιοι/ες, από την 06-06-2017 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα ΣΤ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Υποψήφιοι της Πρώτης Γενικής κατηγορίας ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων που έχουν δηλωθεί στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Όλοι οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτηση τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.

Σχολιάστε

14 − 9 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here