22-08-17 Ανακοίνωση του Υπουργείου για τους υποψηφίους Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

22 oinous

22-08-17 Ανακοίνωση του Υπουργείου για τους υποψηφίους Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  από τις σεισμόπληκτες περιοχές Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών διευκρινίζει:

Όλοι οι υποψήφιοι από τις παραπάνω σεισμόπληκτες περιοχές παίρνουν  επιπλέον ποσοστό θέσεων ( 1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των  ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή στις σχολές προτίμησής τους.

Η προσαύξηση των μορίων των υποψηφίων ανά περιοχή είναι ανάλογη των ημερών εξέτασης που χάθηκαν κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και της ταλαιπωρίας στην οποία υποβλήθηκαν οι υποψήφιοι, πράγμα απολύτως δίκαιο.

Ειδικότερα για τους υποψηφίους των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ψαρών τα μόρια εισαγωγής υπολογίζονται με συντελεστή 1 όπως είχε συμβεί και με τους υποψηφίους της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς.

Source: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

eleven − 8 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here