24-08-17 Μήνυμα του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη για τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

24 mpa

24-08-17 Μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη για τις  επιτυχούσες και τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θα ήθελα να δώσω στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η δύσκολη και επίπονη προσπάθειά σας, με τη βοήθεια των καθηγητών σας, έφτασε στο τέλος της. Οι προσπάθειές σας σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα πως η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο καλούμαστε όλοι να δώσουμε πολλές μάχες.

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και η αυξητική τάση που παρατηρείται στις επιδόσεις τους, επιβεβαιώνει τη δυνατότητα που δώσαμε για πρώτη φορά να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές πέραν της πρόσβασής τους σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ.

Έτσι για πρώτη φορά, εφέτος έχουμε 278 επιτυχόντες από τα ημερήσια και 16 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές κ.λπ. Επίσης για πρώτη εισάγονται μαθητές από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε στρατιωτικές σχολές.

 Συνολικά εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 6.801 απόφοιτοι ΕΠΑΛ.

Χωρίς δισταγμό αλλά με σύνεση και σχέδιο συνεχίζουμε και με τα επόμενα βήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και πάντα με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους, ώστε να πραγματοποιηθεί το άλμα που θα επιτρέψει στην επαγγελματική εκπαίδευση να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Source: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

fourteen + fifteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here