Τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Θέμα: Τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων.

Σχετικό: η με αριθμό Φ.253/16678 /Α5/31-1-2018 (ΑΔΑ: 6ΒΩ44653ΠΣ-ΣΘΦ) Υπουργική Απόφαση

(συνημμένο ΦΕΚ 353 Β΄/2018).

Σας διαβιβάζουμε την ανωτέρω σχετική Υπουργική Απόφαση, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και αφορά σε τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση και με το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Α) Για την Αίτηση-Δήλωση:

  1. Όσοι (μαθητές και απόφοιτοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός Μαρτίου, σύμφωνα και με σχετική εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.
  2. Στην Αίτηση-Δήλωση, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν αυτή την επιθυμία τους, για να συμμετάσχουν στις σχετικές πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) που απαιτούνται.

Δηλαδή, υποψήφιος που στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε τα ΤΕΦΑΑ, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα αγωνίσματα τον Ιούνιο και άρα δεν θα μπορέσει να συμπεριλάβει τα ΤΕΦΑΑ στο Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Β) Για το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.):

  1. Κατά την υποβολή του Μ.Δ., διασαφηνίζεται ότι ο υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει Σχολή/Τμήμα/Εισαγωγική κατεύθυνση, όπου ήδη φοιτά.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος ήδη φοιτά στη Νομική Αθήνας, δεν θα μπορεί να δηλώσει το ίδιο Τμήμα (Νομική Αθήνας), αλλά εννοείται ότι μπορεί να δηλώσει τη Νομική Θεσσαλονίκης ή τη Νομική Κομοτηνής.

  1. Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν το Μ.Δ. που αναλογεί στο τελευταίο έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, όσοι  είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2016 ή το 2017 και θα είναι φέτος υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα υποβάλουν Μ.Δ. με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ το 2018,  το Μ.Δ. θα έχει τέσσερα (4) επιστημονικά πεδία.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές των ΓΕΛ να ενημερώσουν τους υποψηφίους.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΑΤΡΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Μαρούσι, 9 – 2 – 2018
Φ251/23141/Α5

ΑΔΑ: 6ΒΩ44653ΠΣ-ΣΘΦ/ ΦΕΚ 353 Β΄/2018

4 σκέψεις στο “Τροποποιήσεις στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων

  1. Γεια σας.η μπορει ενας υποψηφιος του 2018 να διεκδικησει το 10%?ειδα στα σχολια προηγουμενων αναρτησεων και κατι για 1%και 6%.τι σημαινουν? Σας ευχαριστω εκ των προτερων

  2. Καλησπέρα

    Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχω δικαίωμα να κάνω υποβολή ΜΔ για τις εξετάσεις του 2018,
    με τους βαθμούς του 2007. Εχω ήδη αποφοιτήσει από ΑΤΕΙ.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχολιάστε

eighteen − three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here