Μείωση του ποσοστού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια κατά 5% για τους υποψηφίους των ΓΕΛ λόγω ΕΠΑΛ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Όσοι υποψήφιοι με απολυτήριο  ΓΕΛ    διαγωνιστούν πανελλαδικά το έτος 2018   θα διεκδικήσουν το 85% των συνολικών θέσεων στα Πανεπιστήμια και όχι το 90% πού ήταν στις προηγούμενες χρονιές.
Παράδειγμα για την Ιατρική του ΑΠΘ το 2017  οι θέσεις ήταν 155 και για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ήταν 139  το 2018 οι θέσεις είναι πάλι 155 αλλά για τους υποψηφίους ΓΕΛ  οι θέσεις είναι  131. Οι 8 θέσεις θα δοθούν σε υποψηφίους των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

5 σκέψεις στο “Μείωση του ποσοστού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια κατά 5% για τους υποψηφίους των ΓΕΛ λόγω ΕΠΑΛ

  1. Υπάρχουν σχολές που δεν έχουν εισακτέους από ΕΠΑΛ όπου εκεί έχει αύξηση των θέσεων (Νομική 65 θέσεις) στις πολυτεχνιακές η άνοδος ισοστάθμισε τη μείωση (άρα έμειναν σταθερές) και στις Ιατρικές έχει μείωση 49 θέσεων!!!!

  2. Σε όλα τα Πανεπιστήμια για υποψηφίους ΓΕΛ έχει μειωθεί το ΠΟΣΟΣΤΟ από το 90% στο 85% και αυτό γιατί δόθηκε 5% για τα Πανεπιστήμια στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. O λόγος που διάλεξα την Ιατρική του ΑΠΘ είναι γιατί ο αριθμός των εισακτέων έμεινε σταθερός και μπορεί να φανεί η διαφορά από 90% στο 85%.

  3. Ωστόσο με εξαίρεση την Ιατρική στις υπόλοιπες σχολές αυξήθηκαν οι εισακτέοι κατά περίπου 4%, άρα δεν υπάρχει μείωση πρακτικά

Σχολιάστε

3 + four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here