Σημαντική Διάκριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην παγκόσμια λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων CWTS Leiden Ranking 2018

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι στην παγκόσμια λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων CWTS Leiden Ranking 2018 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με βάση το κριτήριο PP(10%) (δείκτες αναγνωρισιμότητας εργασιών με κανονικοποίηση ως προς το μέγεθος της ερευνητικής μονάδας). Στα επιστημονικά πεδία των Μαθηματικών και της Πληροφορικής καθώς και των Επιστημών Υγείας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται επίσης στην 1η θέση.
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση στηρίζεται σε στοιχεία των δημοσιεύσεων του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science». Η αξιολόγηση Leiden εκτιμά την επιστημονική απόδοση 938 μεγάλων πανεπιστημίων απ’ ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία με πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες, η αξιολόγηση έχει σκοπό να παρέχει έγκυρες εκτιμήσεις για την επιστημονική απήχηση των Πανεπιστημίων διεθνώς.
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμβολή τους στη συγκεκριμένη σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου μας.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αρχείο κατάταξης:

http://www.leidenranking.com/ranking/2018/list

Ιωάννινα, 26 Ιουνίου 2018
Από την Πρυτανεία

Σχολιάστε

fourteen + 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here