Οι απόφοιτου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσονται στην ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

04 Ιουλ. 2017

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος χαιρετίζουμε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), σύμφωνα με τη οποία οι απόφοιτου του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσονται στην ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού με πρόσβαση στις επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν στα Υλικά. Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων των Υλικών, σχεδιασμό, μελέτη, παραγωγή, χαρακτηρισμό, αποτίμηση, συντήρηση και αποκατάσταση των υλικών. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες εκείνες στις οποίες έχουν πρόσβαση όλοι οι Μηχανικοί ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος ευχαριστούν θερμά τον Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή Γεώργιο Καψάλη, για τη συνεργασία και τον εξαιρετικό συντονισμό της όλης προσπάθειας, τα μέλη της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια αυτή, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, για την οριστική επίλυση και τη συνέπεια που επέδειξε, τη νυν Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, που εισηγήθηκε θετικά και στήριξε τα τελευταία δέκα έτη τις προσπάθειες του Τμήματος, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΔΕ του ΤΕΕ Θεόδωρο Σεραφίδη, που επανεκκίνησε τη διαδικασία ένταξης σε μια περίοδο που φαινόταν ότι είχε αποκλειστεί για το Τμήμα μας η προοπτική αυτή όπως και για τη συνεχή του στήριξη τα τελευταία τρία έτη, όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ που κατανόησαν το πρόβλημα και ψήφισαν θετικά, άλλα μέλη μηχανικούς της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που μας συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τη διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου, που ήταν πάντα θετική στην προοπτική της ένταξης, και τους αποφοίτους μας που ένθερμα δραστηριοποιήθηκαν για την επίλυση του θέματος και για τη συνεργασία τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.
Η ιστορική αυτή απόφαση δικαιώνει τη σταθερή και διαχρονική θέση μας ότι το Τμήμα μας είναι ένα γνήσιο και μοντέρνο Τμήμα Μηχανικών, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ καλού Πολυτεχνικού Τμήματος. Υπό την οπτική της νέας πραγματικότητας που πλέον διαμορφώνεται, πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει, εκτός της επίλυσης του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας, και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα για τους φοιτητές μας και το Πανεπιστήμιο, και υπό αυτήν την έννοια και την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου.

Ιωάννινα, 5 Μαΐου 2017

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.uoi.gr/anagnorisi-epaggelmatikon-dikaiomaton-tmey/
Συνημμένο αρχείο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΕΥ-ΤΕΕ.pdf

Σχολιάστε

thirteen + 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here