Το 1ο Thessaly Science Festival στην Λάρισα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως η Κεντρική Ελλάδα αποκτά το δικό της Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας! Ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που αφορά όχι μόνο την Eπιστήμη αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη. Το 1ο Thessaly Science Festival, διοργανώνεται φέτος στην πόλη της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ο «Μύλος του Παππά», ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης, που για χρόνια αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018 μικροί και μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν συναρπαστικές ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα, διαδραστικά δρώμενα, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια με θέμα την επιστήμη.
Με κεντρικό θέμα «30 χρόνια δημιουργίας», το Thessaly Science Festival 2018 στοχεύει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που διέπουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως είναι η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια και να προβάλλει τη γενικότερη συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και τους πολίτες της.
Για 3 ημέρες, ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες θα εξηγήσουν στους επισκέπτες με ευφάνταστο τρόπο πολύπλοκα επιστημονικά ζητήματα που δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Στοίχημά μας να αποδείξουμε σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και διασκέδαση!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Το Thessaly Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ
Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σάββατο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και στο ευρύ κοινό.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Φυσική / Χημεία / Βιολογία – Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ThSF2018 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Kαταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της φόρμας συμμετοχής: 10 Σεμπτεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στο kyriazi@scico.gr, resup@uth.gr, genitsef@uth.gr / Website: www.thessaly-science-festival.gr

Σχολιάστε

20 + 12 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here