Γιατί ψηφιακό πτυχίο και όχι απλή ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ?

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε την καθιέρωση ψηφιακών πτυχίων ΑΕΙ, με πιλοτική εφαρμογή σε πέντε πανεπιστήμια εντός του 2019. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μίλησαν χθες στην «Κ», κάθε πτυχιούχος θα παίρνει ένα barcode, το οποίο θα αναφέρει στις δημόσιες υπηρεσίες όταν ζητούν το πτυχίο του για κάποιο λόγο. Μέσω του barcode κάθε υπηρεσία θα μπορεί να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του πτυχίου και τα επιμέρους στοιχεία του. Η απορία μου είναι γιατί να αναπτυχθεί μια νέα πλατφόρμα ενώ υπάρχει ήδη η ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αντί για barcode θα μπορούσε κάθε τίτλος Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, Σχολείου κλπ να είναι αναρτημένος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και οι δημόσιες υπηρεσίες να αναζητούν τους τίτλους που θέλουν με την ΑΔΑ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ).

Σχολιάστε

17 + twenty =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here