Άλλη μία Διεθνής Αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Άλλη μία Διεθνής Αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο πίνακας διεθνούς κατάταξης Quacquarelli Symonds (QS) εντάσσει για το έτος 2019 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία που θεραπεύει και το κατατάσσει ως ακολούθως:

  • Στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business and Management Studies) το ΟΠΑ κατατάσσεται στα κορυφαία 500 πανεπιστήμια και μεταξύ των θέσεων 101-150 (το 2018 είχε καταταχθεί μεταξύ των θέσεων 151-200)
  • Στο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών (Economics and Econometrics) το ΟΠΑ κατατάσσεται στα κορυφαία 500 πανεπιστήμια και μεταξύ των θέσεων 151-200.
  • Στο επιστημονικό πεδίο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting and Finance) το ΟΠΑ κατατάσσεται στα κορυφαία 300 πανεπιστήμια και μεταξύ των θέσεων 151-200.
  • Στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science and Information Systems) το ΟΠΑ κατατάσσεται στα κορυφαία 600 πανεπιστήμια και μεταξύ των θέσεων 351-400.
  • Στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών και της Διοίκησης (Social Science and Management) το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 302η θέση μεταξύ των κορυφαίων 500ων πανεπιστημίων

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με 42.000 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με τη συμμετοχή 83.000 ακαδημαϊκών σε έρευνα της QS.

Με αφορμή την παραπάνω διάκριση ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Το ακαδημαϊκό κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει το ΟΠΑ στα 100 χρόνια ζωής του αναγνωρίζεται διεθνώς προς όφελος των αποφοίτων του και της χώρας. Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ΟΠΑ θα είναι ακόμα μεγαλύτερες αν οι συνθήκες λειτουργίας του Ιδρύματος καταστούν ανάλογες με αυτές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα:

 https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2019.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

Επισυναπτόμενα:

Σχολιάστε

16 − thirteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here