Νέος τρόπος υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών για τις Στρατιωτικές Σχολές

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΥΠΟΒΟΛΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ

1.H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης ∆ήλωσης του υποψηφίου (Υπόδειγµα «5» του Παραρτήµατος «Θ»), καθώς και των απαιτούµενων δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτηµα «ΣΤ» γίνεται αµιγώς ηλεκτρονικά (internet), µέσω σχετικής εφαρµογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aseiassy.mil.gr. Ο υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρµογή χρησιµοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδροµείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, µεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

2.Η υπόψη εφαρµογή περιλαµβάνει αναλυτικές οδηγίες συµπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών και είναι διασυνδεµένη µε αντίστοιχο ηλεκτρονικό κόµβο του ΥΠΠΕΘ, για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων του υποψηφίου.

3.Όσοι/ες έχουν τα απαιτούµενα προσόντα και επιθυµούν τη συµµετοχή τους στις ΠΚΕ για µία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό ∆ελτίο του ΥΠΠΕΘ, αφετέρου να υποβάλλουν µε µεταφόρτωση (upload) µέσω της σχετικής εφαρµογής, εντός της προθεσµίας που καθορίζεται στο Παράρτηµα «Α», µια πλήρη σειρά των δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτηµα «ΣΤ». Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, η οποία αποτελεί και προαπαιτούµενο δικαιολογητικό, ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συµπληρωµένη από τον υποψήφιο, υπογράφεται από τον ίδιο [και από τον ασκούντα/ες τη γονική µέριµνα ή επιτροπεία, σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου], θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής από την αρµόδια αρχή και µεταφορτώνεται (upload) ηλεκτρονικά, µέσω της εφαρµογής, µαζί µε τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόµενη στην παρούσα, διαδικασία. Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ελέγχονται ΜΟΝΟ από το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο επιθυµούν να εξεταστούν. Μετά την καταληκτική ηµεροµηνία, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συµµετοχής, καθόσον η σχετική εφαρµογή θα απενεργοποιείται.

4.Oι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες/ίδες του Εξωτερικού

ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία και έχουν την πλήρη δυνατότητα πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρµογή, αµέσως µετά την χορήγηση κωδικού υποψηφίου για αυτούς από το ΥΠΠΕΘ, οπότε και θα είναι πλήρως ενεργοποιηµένη η ηλεκτρονική εφαρµογή µόνο για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, για την υπόψη ειδική κατηγορία,

 

Σχολιάστε

nine + seventeen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here