Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019

το Μηχανογραφικό ΓΕΛ (90% & 6%)

 Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019

Από την Παρασκευή 21-06-2019, οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σας Δελτίο (Μ.Δ.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι, για να εκδώσετε κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Λύκειο, στο οποίο έχετε υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εάν ανήκετε στην κατηγορία του 10%, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Στον  ιστότοπο  https://exams.it.minedu.gov.gr/ μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, τις βάσεις, τα στατιστικά προτιμήσεων και βαθμών του προηγούμενου έτους, το υπόδειγμα του έντυπου Μ.Δ., καθώς και το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εντός της προθεσμίας υποβολής έχετε δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού σας Δελτίου, με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο που μπορείτε να δείτε στον σχετικό σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 21 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2019.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την Παρασκευή 28-6-2019.

Εγκύκλιος Μηχανογραφικών ΓΕΛ 2019

Εγκύκλιος Μηχανογραφικών ΕΠΑΛ 2019

Τελαυταία τροποποίηση 17 Ιουλίου, 2019 | 1η Δημοσίευση: 20 Ιουνίου, 2019

2 σκέψεις στο “Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019

  1. γεια σας ,
    το παρακατω αφορα ΚΑι στη σωστη συμπληρωση μηχανογραφικου:
    γνωριζω τις προυποθεσεις και τα κριτηρια , προκειμενου καποιος πρωτοετης φοιτητιτης να αιτηθει μετεγγραφη σε αλλο εκπ. Ιδρυμα .ηθελα ομως να ρωτησω το εξεις: εαν λαμβανεται υπ’οψιν ή τελικα αν ειναι απαραιτητο και προαπαιτουμενο το επιθυμητο Ιδρυμα να εχει δηλωθει αρχικα στο μηχανογραφικο επιλογης σχολων.
    πχ αν καποιος ΔΕΝ ειχε δηλωσει την Ιατρικη Αθηνας και εχει περασει στο αντιστοιχο τμημα Πατρας , εχει δικαιωμα αιτησης για μετεγγραφη στην Αθηνα ? ή να το πω και αλλειως : αν εχω ΒΑΣΙΜΕΣ πιθανοτητες επιτυχους εκβασης της αιτησης , ειναι προτιμοτερο να δηλωσω ενα τμημα χαμηλων μοριων στις πρωτες προτιμησεις και να αιτηθω μετεγγραφη για Αθηνα (εννοείται οτι μετα βιας εως καθολου “πιανω” Αθηνα και εχω σχεδον σιγουρες πιθανοτητες για καποιο επερχιακο τμημα. θα πρεπει να δηλωσω την Αθηνα ? και ας ειναι και στις τελευταιες θεσεις προτιμησης ?
    ευχαριστω

    • α] μπορείς να πάρεις μετεγγραφή σε τμήμα που δεν έχει δηλωθεί στο Μηχανογραφικό
      β]το Μηχανογραφικό συμπληρώνεται σαν να έχουμε 20000 μόρια, επομένως ξεκινάμε από την Αθήνα.
      γ]Οι μετεγγραφές καθορίζονται από τα μόρια οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονεται υπόψι τα μόρια επίδοσης.
      Για να εκτιμήσετε την πιθανότητα μετεγγραφής δείτε τα μόρια μετεγγαραφών από 2015-2018 εδώ: http://sep4u.gr/sxoles/metegrafes.php

Τα σχόλια είναι κλειστά.