07-10-19 Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Κεραμέως ΗΠΑ

07-10-19 Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα εκπαίδευσης.

Εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ συμμμετείχαν στη συζήτηση η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, οι δύο Υφυπουργοί, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον επικεφαλής κ. Philip Reeker, Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Ευρώπη και την Ευρασία, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κας Marie Royce, η οποία αναχώρησε εκτάκτως από την Ελλάδα για προσωπικούς λόγους σήμερα το πρωί.

Στο διάλογο, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, επιβεβαιώθηκε η αμφίπλευρη διάθεση ενίσχυσης των συνεργασιών και ανταλλαγών ανθρώπινου δυναμικού και καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων και Πανεπιστημίων. Η Υπουργός δήλωσε σχετικά: “Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, με διττό σκοπό: αφ’ ενός τη διεύρυνση των δυνατοτήτων των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών αλλά και των ιδρυμάτων της χώρας για διεθνείς συνέργειες, αφετέρου την προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια προς όφελος της χώρας μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε περαιτέρω τους ορίζοντες της χώρας μας και στα θέματα εκπαίδευσης, και να την καταστήσουμε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.”

Η κα. Κεραμέως, σε συνέχεια της καμπάνιας εξωστρέφειας που εκκίνησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες, συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειες για την περαιτέρω στήριξη της θέσης της χώρας μας στο διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΗΠΑ

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

eleven + nineteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here