Board of European Students of Technology (BEST)

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Τι κάνετε εκεί στο BEST;

To BEST ( Board of European Students of Technology) [www.best.eu.org] είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός  που ιδρύθηκε από φοιτητές για φοιτητές. Το BEST ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1989 στο Βερολίνο σαν μια απάντηση στην ανάγκη  για μια οργάνωση που να προωθεί την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των φοιτητών (κυρίως μηχανικών)  στην Ευρώπη. Από τότε το BEST εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε αριθμό μελών καθώς και σε αριθμό διοργανώσεων.

To BEST ενώνει φοιτητές από 86 πανεπιστήμια σε 31 χώρες σε ένα «δίκτυο» που συγκρατείται από κοινές διοργανώσεις,  κοινά ενδιαφέροντα και φιλίες. Η επίσημη γλώσσα του BEST είναι τα αγγλικά.

Ο BEST λοιπόν είναι ένας φοιτητικός, μη πολιτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μέσα από διάφορες δράσεις προσπαθεί να συμβάλει στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην εξέλιξη των φοιτητών που προέρχονται κυρίως από Θετικές και Πολυτεχνικές σχολές. Τέτοιου είδους δράσεις είναι ο διαγωνισμός μηχανικής (EBEC), τα εποχικά ακαδημαϊκά σεμινάρια (Seasonal Courses), τα Events on Education, αλλά και μικρότερα events όπως διημερίδες με workshops πάνω σε ποικίλα θέματα, company visits κ.α.

Ο BEST δεν έχει καμία κερδοσκοπική πτυχή και για τη λειτουργία και τις δράσεις του βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εθελοντική εργασία των μελών του.

BEST στην Ελλάδα

http://www.bestpatras.gr/

Το LBG Patras γεννήθηκε το 1990 και είναι ένα από τα πρώτα μέλη του οργανισμού. Αργότερα και με χρονολογική σειρά έγιναν μέλη  το LBG Chania (Πολυτεχνείο Κρήτης), το LBG Athens  (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)  και το LBG Thessaloniki (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Σχολιάστε

seventeen − 12 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here