05-11-19 Νέες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΥΠΑΙΘ 2

05-11-19 Νέες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διατάξεις που αντιμετωπίζουν ζητήματα επείγουσας φύσεως, όπως την περίπτωση των φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης οι οποίοι βρίσκονται στον «αέρα», κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε μετά την απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, να προβεί βιαστικά και χωρίς κανέναν προγραμματισμό σε συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ αλλά και δημιουργίας νέων, προκαλώντας προβλήματα που είχαν άμεση επίπτωση στους φοιτητές.

Συγκεκριμένα η προηγούμενη Κυβέρνηση προχώρησε στη συγχώνευση τμημάτων χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που προβλεπόταν από την παρ. 1 του άρθρου 7 του π.δ. 82/2013 (Α΄ 123), για τη διαπίστωση της αυτοδίκαιης ένταξής τους στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του τελευταίου ιδρύματος. Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, μετά την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τις διατάξεις του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), οι φοιτητές του Τμήματος να φέρεται να μην είναι εγγεγραμμένοι σε καμία Σχολή, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες τρείς διατάξεις που περιλαμβάνονται στο ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών αφορούν στη:

-Εξασφάλιση της χρηματοδότησης που απαιτείται για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

-Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας έναρξης του προγράμματος του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας», με στόχο την άμεση και ομαλή υλοποίησή του.

– Διευκρίνηση ότι όπου στην κείμενη νομοθεσία, αναφέρεται η φράση «Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ» ή ισοδύναμη, νοείται η Σύνοδος Πρυτάνεων.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

17 − 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here