Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Άντρο ανομίας καταγγέλλουν φοιτητές

Την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας περιγράφουν φοιτητές, καταγγέλλοντας ότι αντιεξουσιαστές έχουν κάνει στέκι τους στο υπόγειο, όπου κατασκευάζουν και τις βόμβες μολότοφ που πετούν κατά αστυνομικών.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους, φοβούμενοι αντίποινα από τους παραβατικούς, κάνουν λόγο για απειλές κατά του πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτήριο «Βανκούβερ», ενώ οι αντιεξουσιαστές προειδοποίησαν ότι αν η αστυνομία μπει στο πανεπιστήμιο ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν και ξυλοδαρμό υπαλλήλου επειδή είχε αντίθετη άποψη όσον αφορά την κατάληψη του κτηρίου «Βανκούβερ». «Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω» τόνισε φοιτήτρια.

Για «εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του» προειδοποίησε εξάλλου την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του ΟΠΕ.

via