To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την πέμπτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking of World Universities», τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την πέμπτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στη θέση 602 παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων και στη 241η θέση στην Ευρώπη μεταξύ των 4480 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητά τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους, αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεών τους που βρίσκεται στο 10% των σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.

Η Πρυτανεία συγχαίρει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμβολή τους και την προσήλωσή τους στην επιστημονική ποιότητα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αρχείο κατάταξης:
http://www.webometrics.info/en/Europe/Greece

 

Ιωάννινα, 14 Φεβρουαρίου 2020
Από την Πρυτανεία

 

Σχολιάστε

eighteen − 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here