17/5 Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο. Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο στις Πανελλαδικές 2020.

τα παρακάτω στοιχεία  αφορούν τα ΓΕΛ του Ν. Φθ/δας το σχολικό έτος 2019-2020

Ανθρωπιστικές Σπουδές 349 μαθ/ 32%
Θετικές Σπουδές 255 μαθ/ 23%
Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής 356 μαθ/ 32%
Υγείας   144 μαθ/ 13%

Δηλαδή οι Υποψήφιοι στην ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι περίπου 2,5 φορές  από εκείνους της  ΟΠ Σπουδών Υγείας.  Επειδή οι  συνολικές  διαθέσιμες θέσεις   στο 1ο ΕΠ είναι περίπου ίσες με τις συνολικές  διαθέσιμες θέσεις   στο 3ο ΕΠ,  προκύπτει ότι οι θέσεις  ανά υποψήφιο είναι περίπου 2,5  περισσότερες στην ΟΠ Σπουδών  Υγείας από στην ΟΠ Ανθρωπιστικές Σπουδές. Με μεγάλη διαφορά στην πιο δύσκολη θέση είναι οι υποψήφιοι της ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Τις περισσότερες θέσεις ανά εισακτέο έχουν οι Υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Υγείας, στη δεύτερη θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Θετικές Σπουδές, στη τρίτη θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και στην τελευταία θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών.

© 2020, sep4u,gr. All rights reserved. sep4u,gr

 •  
 •  
 •  

5 thoughts on “17/5 Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο. Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

 1. Καλησπέρα σας
  Έδωσα πανελληνιες πέρυσι και πέρασα στην Μυτιλήνη και εγγράφηκα στην σχολή απλά δν πήγα.
  Θέλω φέτος να κάνω 10%. Εάν περάσω κάπου που δν θελω υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής η επειδή θα μπω με το 10% οχι;
  Ευχαριστώ

 2. Το σύνολο εισακτέων ανα επιστημονικό πεδίο όπως απεικονίζεται στον πίνακα, είναι αθροιστικά για τα 4 επιστημονικά πεδία 116.460. Ο αριθμός των εισακτέων που ανακοινώθηκε από το υπουργείο είναι 77.970 και οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα έχουν επιλογή συμμετοχής σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο. Από πού προκύπτει η διαφορά των 38.490 επιπλέον εισακτέων του πίνακά σας; Μήπως δεν ερμήνευσα σωστά τον πίνακα ή ίσως αυτός αφορά αριθμό υποψηφίων και όχι εισακτέων; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την διευκρίνηση.
  Παρεμπιπτόντως, αν όντως αφορά αριθμό υποψηφίων, θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθεί ο πίνακας των εισακτέων, διότι υπάρχει μόνο ανά σχολή (που δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό).

  • Το σύνολο των εισακτέων είναι 77970. [http://sep4u.gr/36980/14-05-20-idios-me-perysi-o-arithmos-eisakteon/]
   H διαφορά προκύπτει γιατί πολλά τμήματα ανήκουν σε περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία. π.χ ο αριθμός των εισακτέων στα παιδαγωγικά προστίθεται 4 φορές !!!

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!