17/5 Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο. Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο στις Πανελλαδικές 2020.

τα παρακάτω στοιχεία  αφορούν τα ΓΕΛ του Ν. Φθ/δας το σχολικό έτος 2019-2020

Ανθρωπιστικές Σπουδές 349 μαθ/ 32%
Θετικές Σπουδές 255 μαθ/ 23%
Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής 356 μαθ/ 32%
Υγείας   144 μαθ/ 13%

και πανελλαδικά:

Δηλαδή οι Υποψήφιοι Φθ/δα στην ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι περίπου 2,5 φορές  από εκείνους της  ΟΠ Σπουδών Υγείας και πανελλαδικά 2 φόρες .  Επειδή οι  συνολικές  διαθέσιμες θέσεις   στο 1ο ΕΠ είναι περίπου ίσες με τις συνολικές  διαθέσιμες θέσεις   στο 3ο ΕΠ,  προκύπτει ότι οι θέσεις  ανά υποψήφιο στη Φθ/δα είναι περίπου 2,5  φορές στην ΟΠ Σπουδών  Υγείας από στην ΟΠ Ανθρωπιστικές Σπουδές και πανελλαδικά 2 φορές . Με μεγάλη διαφορά στην πιο δύσκολη θέση είναι οι υποψήφιοι της ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών. Το 2019 περίπου το 20% των υποψηφίων της ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών  πήρε 5ο μάθημα Βιολογία Γενικής και διεκδίκησε  και τμήματα του 3ου ΕΠ. Το 2020 αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
Τις περισσότερες θέσεις ανά εισακτέο έχουν οι Υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Υγείας, στη δεύτερη θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Θετικές Σπουδές, στη τρίτη θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και στην τελευταία θέση οι Υποψήφιοι της ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Καλοδήμος Δημήτρης, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥ Φθιώτιδας

14 σκέψεις στο “17/5 Το σύνολο των εισακτέων ανά Επιστημονικό Πεδίο. Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

  1. Καλησπέρα σας .Γνωρίζετε μήπως πόσες θέσεις αντιστοιχούν στους αποφοίτους του παλαιού συστήματος σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα?(πχ ιατρική Αθήνας ) .ή έστω έναν τρόπο υπολογισμού του γιατί υπάρχουν πολλές άτυπες θεωρίες.
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  2. Καλησπέρα σας, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός εισακτέων σε κάθε σχολή πχ παιδαγωγικά ανά επιστημονικό πεδίο; Δηλαδή είναι πιο εύκολη η εισαγωγή από κάποιο επιστημονικό πεδίο ή παίζει ρόλο μόνο η διαμόρφωση των βάσεων από τις προτιμήσεις όλων γενικά των υποψηφίων;

  3. Καλησπερα σας
    Υπαρχει καπου ο αριθμος των υποψηφιων που δινουν με το παλαιο συστημα ανα πεδιο;
    δηλαδη ποσοι ξαναδινουν απο θετικη ποσοι απο θεωρητικη κλπ κλπ
    Ευχαριστω πολυ

  4. Το σύνολο εισακτέων ανα επιστημονικό πεδίο όπως απεικονίζεται στον πίνακα, είναι αθροιστικά για τα 4 επιστημονικά πεδία 116.460. Ο αριθμός των εισακτέων που ανακοινώθηκε από το υπουργείο είναι 77.970 και οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα έχουν επιλογή συμμετοχής σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο. Από πού προκύπτει η διαφορά των 38.490 επιπλέον εισακτέων του πίνακά σας; Μήπως δεν ερμήνευσα σωστά τον πίνακα ή ίσως αυτός αφορά αριθμό υποψηφίων και όχι εισακτέων; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την διευκρίνηση.
    Παρεμπιπτόντως, αν όντως αφορά αριθμό υποψηφίων, θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθεί ο πίνακας των εισακτέων, διότι υπάρχει μόνο ανά σχολή (που δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό).

    • Το σύνολο των εισακτέων είναι 77970. [http://sep4u.gr/36980/14-05-20-idios-me-perysi-o-arithmos-eisakteon/]
      H διαφορά προκύπτει γιατί πολλά τμήματα ανήκουν σε περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία. π.χ ο αριθμός των εισακτέων στα παιδαγωγικά προστίθεται 4 φορές !!!

  5. Καλησπέρα σας
    Έδωσα πανελληνιες πέρυσι και πέρασα στην Μυτιλήνη και εγγράφηκα στην σχολή απλά δν πήγα.
    Θέλω φέτος να κάνω 10%. Εάν περάσω κάπου που δν θελω υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής η επειδή θα μπω με το 10% οχι;
    Ευχαριστώ

Σχολιάστε

seventeen − 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here