19/6 Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι της ΟΠ Πληροφορικής & Οικονομίας για τα κοινά τμήματα 2&4 Επιστημονικού Πεδίου.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής υπάρχουν 46 τμήματα που μπορούν να δηλωθούν και από το Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. Αρκετά από αυτά τα τμήματα έχουν μαθήματα  Φυσικής και Ηλεκτρονικών. Χαρακτηριστική  περίπτωση  είναι  τα  τμήματα  Μηχανικών  Παραγωγής  και Διοίκησης.  Τα  τμήματα  αυτά έχουν  πολλά  και δύσκολα  μαθήματα  Φυσικής. Μαθήματα Φυσικής έχουν επίσης τα Τμήματα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών,  Ψηφιακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. To Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (Αιγάλεω) έχει Φυσική, Χημεία, Βιοχημεία και Ηλεκτρονική.  Εντύπωση προκαλεί το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος). Περιλαμβάνει μαθήματα  Φυσικής και  Χημείας.  (βλ. Πίνακα 2).
Δεν θα έπρεπε να ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο κανένα τμήμα Μηχανικών. Η άποψη μου είναι ότι τα παραπάνω τμήματα  έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Τμήματα 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου

Πίνακας 2
Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος).

2 σκέψεις στο “19/6 Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι της ΟΠ Πληροφορικής & Οικονομίας για τα κοινά τμήματα 2&4 Επιστημονικού Πεδίου.

  1. Κύριε Καλοδήμο συγχαρητήρια για το site σας,
    αλλά μήπως η πληροφορική δεν έπρεπε να ήταν στο 4ο άλλα στο 2ο;

    • Τα τμήματα πληροφορικής που απαιτούν γνώσεις Φυσικής και Ηλεκτρονικών θα έπρεπε να είναι μόνο στο 2ο ΕΠ. Τα Υπόλοιπα ορθώς νομίζω είναι στο 4ο ΕΠ. Δεν μου φαίνεται λογικό να διαγωνίζεται κάποιος στη Χημεία και όχι στη Πληροφορική και να εισάγεται σε τμήμα πληροφορικής. Η άποψη μου είναι ότι για ΟΛΑ τα τμήματα πληροφορικής θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση η εξέταση σε μάθημα Πληροφορικής (ΑΕΠΠ)

Σχολιάστε

two × 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here