29-05-20 "Πρωτοφανές φιάσκο – Άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας" – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΑΙΘ ως προς την αναφορά του κ. Φίλη σήμερα στη Βουλή 

ipourgeio 400px

29-05-20 “Πρωτοφανές φιάσκο –Άνευ προηγουμένου κοροϊδία της ΕθνικήςΑντιπροσωπείας”Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την αναφορά του κ. Φίλη σήμερα στη Βουλή

Το περίφημο “στικάκι” του κ. Φίλη, περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφήστατιστικώνστοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών  Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης.

Παρά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φίλη για την οποία κρίνεται και ο ίδιος και το κόμμα του από τους Έλληνες πολίτες, σημειώνεται ότι:

-Πρώτον, δεν πρόκειται γιακαμία διαρροήδεδομένων.Τα στοιχείαέχουν  καταχωριστεί  οικειοθελώςαπό τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και χρησιμεύουν,εν γνώσει τους, ως οδηγός για την καταχώριση στοιχείων από τους συναδέλφους τους.

Δεύτερον, τα αρχεία δεν περιλαμβάνουνκανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών.

Τρίτον, καταγράφονταιμόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματατης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνοσυνολικοίαριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής,διάρκεια σε λεπτάκτλ.

Καταρρέουν, συνεπώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόποοι ισχυρισμοί του κ. Φίλη περί διαρροής και περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών.

Περιμέναμε ότι θα διαψευσθούν παταγωδώς οι δήθεν αποκαλύψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής εναντιώθηκε σε κάθε μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιπροτείνονταςτο απόλυτο σκοτάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό. Αλλά ότι– άθελα ή εσκεμμένα – συγχέουντη διαρροή προσωπικών δεδομένωνμετην οικειοθελή ανάρτηση στατιστικών στοιχείων, αυτό δεν το περιμέναμε.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

© 2020, sep4u,gr. All rights reserved. sep4u,gr

  •  
  •  
  •  
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!