Ψάχνουν σχολές που… δίνουν δουλειά

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 12 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ

Η οικονομική δυσπραγία και η αναζήτηση τρόπων για να ξεφύγουν τα νοικοκυριά από την κρίση αλλάζουν και τον προσανατολισμό των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και των οικογενειών τους. Οι υποψήφιοι το επόμενο διάστημα θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά, αλλά το μυαλό τους ήδη τρέχει στην επαγγελματική αποκατάσταση.

«Εμείς σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε στο χωριό για να εκμεταλλευτούμε την πατρική γη και το παιδί θέλει να σπουδάσει σε αντικείμενο σχετικό με τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να στηρίξει αργότερα την αγροτική μας επιχείρηση…». Αρκετές οικογένειες προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν τη Θεσσαλονίκη για να αξιοποιήσουν τυχόν περιουσία στην επαρχία ή να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, γεγονός που εκτιμάται ότι «τονώνει» το ενδιαφέρον για σπουδές των νέων στις Γεωπονικές Σχολές, στα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και σε σχολές σχετικές με το περιβάλλον.

Την τάση αυτή καταγράφουν σύμβουλοι σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, που παρέχουν συμβουλές στους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων, εν όψει της υποβολής του μηχανογραφικού. Πάντως, σταθερά στην πρώτη γραμμή της ζήτησης παραμένουν οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, οι Πολυτεχνικές, οι Οικονομικές και οι Παιδαγωγικές.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ

πηγή:http://www.agelioforos.gr

Σχολιάστε

15 − eight =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here