Τα σχόλια του Υφ. Παιδεία Κου ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ για τις βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012

Άλλη μια διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Με  την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ και να εκφράσω την αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις αρμόδιες υπηρεσίες

-στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων

-στη Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων

-στη Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Δικτύων και Νέων Τεχνολογιών

για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθόλη την εξέλιξη της διαδικασίας.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους για την ευόδωση των προσπαθειών τους και να ευχηθώ οι επιλογές που έκαναν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.

Για όσους τα αποτελέσματα δεν τους ικανοποίησαν, θα ήθελα να τους τονίσω ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει με τη σημερινή έκδοση των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει να συνεχίσουν με την πεποίθηση ότι θα κατακτήσουν το στόχο τους, χωρίς να απογοητεύονται από το σημερινό αποτέλεσμα. Στη ζωή τα πάντα είναι εξέλιξη, αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη στο στόχο που βάζει ο καθένας και η καθεμιά.

Τώρα για τις τάσεις:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται μια γενική άνοδος, καθώς και άνοδος σε βασικές σχολές (Νομική, Ψυχολογία) εκτός των Παιδαγωγικών Τμημάτων, όπου έχουμε πτώση.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται άνοδος στα Φυσικομαθηματικά Τμήματα, καθώς και σε μερικά Τμήματα Χημείας, αλλά πτώση σε τμήματα Βιολογίας και Γεωλογίας.

Παρατηρείται άνοδος στην Πληροφορική και σε  Στρατιωτικές Σχολές.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται μικρή άνοδος στις Οδοντιατρικές, Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Νοσηλευτικές σχολές, καθώς και στα  Ιατρικά Τμήματα Στρατού.

Οι Πολυτεχνικές έχουν αυξομειώσεις ενώ παρατηρείται πτώση σε σχολές Αρχιτεκτονικής και η Πολιτικών Μηχανικών και αυτό ανάλογα με την πόλη. Η Αθήνα διατηρεί σταθερά και υψηλά επίπεδα βάσεων.

Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο: διατηρεί ανοδικές τάσεις σχεδόν σε όλα τα Τμήματά του. Ειδικότερα, υπάρχει άνοδος στα Οικονομικά Τμήματα, Διοίκησης, Λογιστικής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως και στα Τουριστικά Τμήματα των ΤΕΙ.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλιο του διαχειριστή:
Σε όλα τα τμήματα Βιολογίας και Γεωλογίας είχαμε άνοδο των βάσεων και όχι πτώση που αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.