Εξω δίνουν ακόμη δουλειές

Σε πρώτη ζήτηση μηχανικοί, προγραμματιστές και γιατροί

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  02/09/2012 05:45

 

Οι μηχανικοί, οι προγραμματιστές, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, αλλά και αρκετά τεχνικά επαγγέλματα φαίνεται ότι γνωρίζουν ζήτηση στις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο EURES. Παράλληλα, το EURES εντοπίζει κενά στον κλάδο των υπηρεσιών, όπως τα ξενοδοχεία και η εστίαση, αλλά και στο εμπόριο, τα οποία καταγράφονται στις περισσότερες από τις βόρειες χώρες της ΕΕ.

Γερμανία

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει μεγάλα κενά στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το EURES, δουλειές υπάρχουν στο εμπόριο, στις κατασκευές, στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ενώ ανάγκες καταγράφονται και στα συνεργεία αυτοκινήτων. Επίσης ζήτηση υπάρχει για φαρμακοποιούς, γιατρούς και νοσηλευτές, ηχολήπτες, επαγγέλματα που συσχετίζονται με τις αερομεταφορές, αλλά και για μηχανοδηγούς σιδηροδρόμων και ειδικούς στις ασφαλίσεις. Παράλληλα παρουσιάζεται ανάγκη για πλήρωση θέσεων απασχόλησης στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα πλαστικά, το μέταλλο, η αυτοκινητοβιομηχανία και η ενέργεια.

Σύμφωνα με το EURES, τη χαμηλότερη ανεργία παρουσιάζουν τα κρατίδια Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο και Εση. Στη Βαυαρία η ζήτηση αφορά θέσεις εργασίας στην παραγωγή και επεξεργασία μετάλλου, μηχανολόγους μηχανικούς, καθώς και επαγγέλματα σχετικά με την ενέργεια και τις κατασκευές, αλλά και με την υγεία -πρόνοια. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη οι θέσεις εργασίας εντοπίζονται στη βιομηχανία ξύλου και πλαστικών, στην επεξεργασία του μετάλλου, στην ενέργεια, στην πληροφορική και στην υγεία – πρόνοια. Στη Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Εση παρουσιάζονται ευκαιρίες μεταξύ άλλων στα επαγγέλματα που συνδέονται με τις κατασκευές, στους μηχανολόγους μηχανικούς και στην υγεία – πρόνοια.

για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ

πηγή: εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ