Ρύθμιση για αδέρφια φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το σύστημα με «επισκέπτες φοιτητές» ή αλλιώς ένα «Erasmus μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ» καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ορισμένων οικογενειών που έχουν δύο ή τρία παιδιά να φοιτούν σε σχολές διαφορετικών πόλεων και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα διαβίωσης. Ηδη, πρυτάνεις αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των «μεταναστών» φοιτητών που δεν μένουν στην πόλη και άρα δεν παρακολουθούν τα μαθήματα, αλλά μόνο δίνουν εξετάσεις. Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε ρύθμιση για τις οικογένειες με «πολλά σπίτια», δηλαδή με παιδιά-φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκρίνεται η επαναφορά του συστήματος των μετεγγραφών, που κατηργήθησαν από το 2010. Αντίθετα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη λύση του «επισκέπτη φοιτητή». Το σύστημα θα λειτουργήσει όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus. Κάθε φοιτητής της κατηγορίας αυτής θα είναι εγγεγραμμένος στο τμήμα που έχει εισαχθεί, όμως θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται κοντά στον τόπο της οικογενειακής κατοικίας. Βέβαια, καθώς σε διάφορες περιφέρειες υπάρχουν πανεπιστήμια που καλύπτουν ένα μέρος των γνωστικών αντικειμένων (π.χ. το Πανεπιστήμιο Αιγαίου), το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τους φοιτητές των περιοχών αυτών που π.χ. έχουν εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ή το Ιόνιο.

πηγή

Σχολιάστε

4 × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here