Νέο πτυχίο Παιδαγωγικών από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα

Τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου Παιδαγωγικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσφέρει από φέτος το Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης Hellenic Association for Education (HAEd, www.HAEd.edu.gr), στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής Παιδαγωγικών, Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Νταντί Σκωτίας (www.dundee.ac.uk/eswce) με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα. «Είναι η πρώτη φορά που αυτό το διεθνώς φημισμένο πανεπιστήμιο βγαίνει και εκτός της χώρας του. Ανοίγουν έτσι και οι πόρτες – οι προοπτικές στο εξωτερικό για δασκάλους και νηπιαγωγούς από την Ελλάδα, καθώς το πτυχίο αυτό αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και το Γενικό Παιδαγωγικό Συμβούλιο της Σκωτίας (GTCS), τα οποία δίνουν το δικαίωμα στον πτυχιούχο αυτόν να διδάξει σε οποιοδήποτε ιδιωτικό, δημόσιο ή διεθνές σχολείο…», λέει η Ζωή Γείτονα, διευθύντρια του Hellenic Association for Education.

Ηδη, όπως εξηγεί, η πρώτη ανταπόκριση από νέες και νέους είναι αξιοσημείωτη.
Στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτήριων στην Παλλήνη, σκωτσέζοι και έλληνες πανεπιστημιακοί θα διδάξουν στα πρότυπα της διδασκαλίας που παρακολουθούν και οι φοιτητές του σκωτσέζικου πανεπιστημίου.
Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική, ενώ τα ελληνικά μαθήματα επιλογής – για τους φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ – διδάσκονται στην ελληνική. Τα ετήσια δίδακτρα για την τετραετούς διάρκειας φοίτηση ανέρχονται στις 5.828 λίρες (περίπου 7.250 ευρώ), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για υποτροφίες.