Οδηγός για «Σπουδές και Εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

πατήστε εδώ
το μειονέκτημα της παραπάνω έκδοσης  του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π) είναι ότι δεν αναφέρει τη χρονιά που έχει εκδοθεί ώστε οι αναγνώστες να γνωρίζουν αν τα στοιχεία που αναφέρει είναι πριν ή μετά την αύξηση των διδάκτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τα δεδομένα που έχει προκύπτει ότι τα στοιχεία είναι ΠΡΙΝ την αύξηση των διδάκτρων. Τα σημερινά (2012) δίδακτρα που ισχύουν σήμερα εδώ. Τα δίδακτρα για τους Έλληνες είναι αυτά της στήλης UK/EU.
Από τον Σεπτέμβριο του 2012, τα δίδακτρα για τους πρωτοετείς των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου κυμαίνονται από 6000 μέχρι 9000 λίρες. Ηδη τα περισσότερα αγγλικά πανεπιστήμια ανακοινώσανε δίδακτρα 9000 λιρών.
Οι φοιτητές όμως, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλλουν τα δίδακτρα σε μετρητά παρά μόνον εφόσον το επιθυμούν. Αντιθέτως, μπορούν να προβούν στην αντίστοιχη διαδικασία αίτησης φοιτητικού (σχεδόν άτοκου) δανείου. Το δάνειο αυτό έχει ανακουφίσει μέχρι σήμερα πολλές χιλιάδες σπουδαστές. Αυτό που απαιτείται (αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει έκτακτες καταβολές ή ακόμα και εξόφληση κάποια στιγμή όλου του υπολοίπου ποσού), είναι η καταβολή του 9% του ετήσιου, αποδεδειγμένου από την αντίστοιχη εφορία, εισοδήματος που θα έχει ο φοιτητής όταν βρει εργασία μετά τις σπουδές του. Και μόνον εφόσον το ετήσιο εισόδημα αυτό ξεπερνά τις 21.000, δηλαδή 24.000 ευρώ (με τα σημερινά ισχύοντα). Αυτό το minimum ποσόν καταβολής δεν είναι παρά μόνον 180 ευρώ το μήνα.
Να ξέρετε επίσης ότι μετά από 30 χρόνια το ποσό του δανείου που υπολείπεται (ακόμα και ολόκληρο) παραγράφεται.
Στη Σκωτία το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων (80%) που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα επιχορηγούνται από το κράτος της Σκωτίας. Δείτε εδώ τα δίδακτρα για το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Σκωτία). Δηλαδή τα δίδακτρα το 2012-2013  είναι συνήθως £1,820. (Περισσότερα για τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών που εδώ )
Καλοδήμος Δ.

1 σκέψη στο “Οδηγός για «Σπουδές και Εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Σχολιάστε

two × 3 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here