Η διάταξη για τις μετεγγραφές των φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2012

Η διάταξη για τις μετεγγραφές των φοιτητών που εισήχθησαν εφέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα κατατεθεί σήμερα Πέμπτη, το πρωί, στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» που εισάγεται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.
Οι αλλαγές που θα γίνουν στις μετεγγραφές αφορούν μόνο του εισακτέους της εφετινής χρονιάς.
Με την τροπολογία αυτή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εισάγεται το κατά κεφαλήν εισόδημα ως κριτήριο μετεγγραφής των υποψηφίων, γεγονός που σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί τις πολύτεκνες οικογένειες.
Παράλληλα όμως, στις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό κατά κεφαλήν εισόδημα διπλασιάζεται, ενώ επίσης για πρώτη φορά δίνεται δικαίωμα δύο επιλογών σε κάθε δικαιούχο μετεγγραφής ανάλογα με την πόλη που θα προτιμήσει. Οι μετεγγραφόμενοι ωστόσο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υπερβούν το 10% των εισακτέων σε κάθε τμήμα.

πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια του Διαχειριστή: είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την υπ’ αρ. 67859/Β1/5-7-2006 απόφαση του υπουργού Παιδείας «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» (ΦΕΚ Β’ 874) την οποία μπορείτε να δείτε εδώ
-οι παραπάνω διατάξεις που επικαλείται η εφημερίδα δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα. Μπορεί κατά την ψήφιση να υπάρχουν αλλαγές , οπότε καλό είναι να περιμένετε το τελικό κείμενο.