Τι είπε ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για τη βάση του 10

Ε. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ («STAR»): Κύριε Πρόεδρε επειδή έχει αρχίσει να ανοίγει πάλι η κουβέντα για την επαναφορά της Βάσης του 10 θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας αν συμφωνείτε.
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Για τη βάση του 10 θα παρατηρήσατε ότι εμείς προτείνουμε εδώ ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που είναι η φυσιολογική συνέχεια του Λυκείου και προτείνουμε ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή, στο μαθητή που θα γίνει φοιτητής, να μπει σε πολλές Σχολές χαμηλής ζήτησης χωρίς καν να δώσει εξετάσεις, με το απολυτήριο Λυκείου.
Άρα πρέπει να δούμε και το ζήτημα της Βάσης του 10 σε συνδυασμό με αυτό το σύστημα εισαγωγής, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση με την τροποποίηση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνδυασμό με μια ολόκληρη αντίληψη για το πώς γίνονται οι εξετάσεις.
Γιατί βάση τι σημαίνει; Είμαστε συνηθισμένοι σε μια πολύ απλουστευτική αντίληψη για τη βάση. Η βάση εξαρτάται από το συντελεστή βαρύτητας και δυσκολίας των θεμάτων, από το βαθμό επιτυχίας δηλαδή από το τι βαθμούς παίρνει κάθε χρονιά στις εξετάσεις σε κάθε μάθημα. Πρέπει να δούμε σχετικά πως τοποθετείται το κάθε παιδί σε σχέση με τον καλύτερο, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες οι οποίες έχουν μακρά παράδοση και εμπειρία στα θέματα αυτά.
Άρα η συζήτηση για τη βάση του 10 πρέπει να γίνει με παιδαγωγικά κριτήρια και με σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια και με βάση τη διεθνή εμπειρία.

© 2012, sep4u,gr. All rights reserved. sep4u,gr

  •  
  •  
  •  
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!