Ευκαιρίες κινητικότητας στην Ευρώπη

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα και δίκτυα που ενθαρρύνουν την κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

  • Euroguidance: Αν ψάχνεις για υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ευρώπη, μπορείς να τις αναζητήσεις μέσω του Δικτύου Euroguidance. Για το Κέντρο Euroguidance στην Ελλάδα μπορείς  να επικοινωνήσεις με τη Διεύθυνση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ (τηλ. 210 2709175, 210 2709172, e-mail: guidance@eoppep.gr).
  • Europass: Το Εθνικό Κέντρο EUROPASS που εκπροσωπείται από τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί μέρος ενός ευρωπαϊκού δικτύου και ενσωματώνει σε ένα συντονισμένο πλαίσιο πέντε ευρωπαϊκά έγγραφα διαθέσιμα σε 26 γλώσσες. Σκοπός του είναι να σε βοηθήσει να παρουσιάσεις τις δεξιότητες και τα προσόντα σου κατά τρόπο σαφή και αποτελεσματικό αν αναζητάς εργασία ή κατάρτιση στην Ευρώπη.
  • Ploteus II: Μέσω του Ploteus II, μπορείς να αναζητήσεις ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και να πληροφορηθείς για θέματα εγκατάστασης στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, δυνατότητες επιχορήγησης των σπουδών σε αυτές, εκπαιδευτικά συστήματα κ.ά.

πηγή: ΕΟΠΠΕΠ

Σχολιάστε

17 + twenty =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here