Σχόλια για τη βάση του 10

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

πατήστε εδώ  για να διαβάσετε τα 100 περίπου σχόλια για το άρθρο του Κου Μυλόπουλου με τον οποίο διαφωνώ πλήρως με τα γραφόμενα του σε σχέση με τη βάση του 10. Η άποψη μου είναι ότι σε κάθε σχολή πρέπει να υπάρχει ένα βαθμολογικό όριο , όχι απαραίτητα το 10, για τουλάχιστον ένα μάθημα π.χ για να περάσεις Μαθηματικό να πάρεις τουλάχιστον 10 στα μαθηματικά.

Δύο από τα παραπάνω σχόλια:

Αφελής ερώτηση | 25/12/2012 13:56
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί στη χώρα μας αυτό που ισχύει στη Βρεττανία (ενιαίες εξετάσεις σε μαθήματα επιλογής και εξατομικευμένη επιλογή φοιτητών από τις σχολές); Ούτε βάσεις, ούτε τίποτα. Δεν νομίζω ότι εκείνοι αποδίδουν χειρότερους επιστήμονες από τους δικούς μας.
Τάσος Κωστής

Τους κάναμε όλους επιστήμονες | 25/12/2012 13:05
Προφανώς κύριε Μυλόπουλε η βάση του 10 πρέπει να υπάρχει για σχολές ΑΤΕΙ-ΑΕΙ που είναι απαραίτητο οι φοιτητές να έχουν ένα μίνιμουμ γνώσεων για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο επίπεδο και στην δυσκολία των παρεχόμενων γνώσεων σε προπτυχιακό επίπεδο και μετέπειτα σε μεταπτυχιακό.Που ακούστηκε όμως να υπάρχει η βάση 10 για σχολές που δεν έπρεπε καν να υπάρχουν ως ΑΤΕΙ, όπως η ανθοκομία, η υδατοκαλιέργεια, το ξύλο κ.α . Αυτά έπρεπε να είναι σε επίπεδο ΙΕΚ και σίγουρα θα έβγαζαν πολύ καλούς τεχνίτες . Εδώ στην Ελλάδα για μικροπολιτικούς λόγους ανοίξαμε σε κάθε χωριό ΤΕΙ με ασύλληπτης ευρηματικότητας τίτλους και τους κάναμε όλους επιστήμονες. Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε την στρεβλότητα αυτή.
ο εξαντλημένος πολίτης

Σχολιάστε

1 × one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here