Από την επόμενη σχολική χρονιά 2013-2014 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Από τον τουρισμό θα αρχίσει η εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Από την επόμενη σχολική χρονιά 2013-2014 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, στην οποία θα μπορούν να φοιτήσουν απόφοιτοι γυμνασίου. Ο χρόνος σπουδών θα μοιράζεται μεταξύ της σχολικής αίθουσας και ενός ξενοδοχείου, οι μαθητές θα πληρώνονται, ενώ η διάρκεια σπουδών θα είναι δύο με δυόμισι χρόνια. Ηδη έχει αρχίσει η προετοιμασία, ενώ σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της παρουσίασης των αλλαγών στο πρόγραμμα τόσο του Γενικού όσο και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Σε Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο

Η Αθήνα, το Ηράκλειο και τα Χανιά είναι οι τρεις πόλεις στις οποίες εξετάζεται να γίνει η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, αξιοποιώντας τις ξενοδοχειακές υποδομές σε κάθε περιοχή. Προς τούτο, στην αποστολή στη Γερμανία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Κόκκινος, καθώς ο δήμος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να βοηθήσει το εγχείρημα με κάποιο ακίνητο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκινος, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι ο δήμος έχει εξετάσει την προοπτική παραχώρησης για την επαγγελματική σχολή κάποιου από τα ξενοδοχεία του κέντρου που έκλεισαν την τελευταία διετία. «Πρόκειται για ξενοδοχεία που έχουν τις υποδομές τους σε πολύ καλή κατάσταση και το κόστος των εργασιών για την επαναλειτουργία τους δεν είναι μεγάλο», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, τονίζοντας πάντως ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις αφού προηγουμένως θα πρέπει να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης κάποιου ξενοδοχείου.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθανάσιος Κελέμης ανέφερε ότι «οι εργασίες για την ίδρυση της σχολής βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης του business plan».

όλο το άρθρο εδώ