Ξεχωριστό πεδίο για Τμήματα Στρατού

Υπέρ της καθιέρωσης ξεχωριστού επιστημονικού πεδίου, στο οποίο θα ενταχθούν τα τμήματα του Στρατού και, ίσως, της Αστυνομίας, κλίνει τελικά η ηγεσία του υπ. Παιδείας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα για να ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το υπ. Παιδείας κλήθηκε να σταθμίσει τα επιχειρήματα στρατιωτικών και παλαιών αποστράτων από τη μία, και των εκπαιδευτικών παραγόντων από την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σε πρόσφατη ενημέρωση Τύπου ο υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι τα επιχειρήματα κατά της καθιέρωσης ξεχωριστού επιστημονικού πεδίου είναι ισχυρά.
Ειδικότερα, σήμερα οι 19 στρατιωτικές σχολές είναι διάσπαρτες στα πέντε#επιστημονικά πεδία (Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων, Υπαξιωματικών, Ιατρικό, Οδοντιατρικό, Κτηνιατρικό, Φαρμακευτικό, Νοσηλευτική, Οικονομικό κ.ά.). Το σχέδιο για ξεχωριστό πεδίο από τη μία ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για τις σχολές αυτές να είναι σαφώς στο χοπροσηλωμένοι στην επιλογή τους (έχοντας λάβει υπόψη τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των σχολών) και να μην εισάγονται μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια. Από την άλλη, όμως, αναμένεται πολλοί καλοί μαθητές να αποθαρρυνθούν στο να επιλέξουν το 6ο πεδίο. Σήμερα μπορούν να επιλέξουν δύο πεδία από τα πέντε και άρα έχουν ευρεία γκάμα σχολών. Με το νέο σύστημα θα περιοριστούν σε ένα εκ των πέντε, συν το 6ο.

πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

© 2013, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

Print Friendly, PDF & Email
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

four × two =

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!