Να εξεταστώ πανελλαδικά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας αν και δεν είναι απαραίτητο;

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σήμερα ήρθε στο ΚΕΣΥΠ Λαμίας μητέρα υποψηφίου της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που το παιδί της θέλει να δηλώσει το 1ο και 4ο πεδίο και με ρώτησε εάν πρέπει το παιδί της να εξεταστεί πανελλαδικά στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) (που μέχρι και σήμερα κάνει και φροντιστήριο). Για να διεκδικήσει ένας υποψήφιος το 1ο και 4ο πεδίο δεν είναι απαραίτητο να διαγωνισθεί πανελλαδικά στις ΑΟΘ. Κάποιοι μαθητές επιλέγουν να εξετασθούν πανελλαδικά στις ΑΟΘ γιατί ΠΙΘΑΝΟΝ θα τους δώσει επιπλέον μόρια. Λέω πιθανόν γιατί ανάλογα με το πώς θα γράψουν και στα υπόλοιπα 6 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μπορεί και να κερδίσουν μπορεί και να χάσουν μόρια. Συγκεκριμένα εάν ένας υποψήφιος γράψει πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων 6 πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (ΜΟ6) κερδίζει μόρια , εάν γράψει το ΜΟ6 ούτε κερδίζει ούτε χάνει μόρια ενώ εάν γράψει κάτω από το ΜΟ6 μαθημάτων ΧΑΝΕΙ μόρια. Κάθε βαθμός κάτω από το ΜΟ6 σημαίνει απώλεια 114,3 μορίων (για την ακρίβεια 800/7) ενώ κάθε βαθμός πάνω από το ΜΟ6 σημαίνει κέρδος 114,3 μορίων. Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα ένας υποψήφιος να κουραστεί διαβάζοντας για μια χρονιά ένα επιπλέον μάθημα , το οποίο δεν ήταν απαραίτητο όπως στη περίπτωση του παραπάνω παραδείγματος, και στο τέλος να έχει απώλεια μορίων. Για να μπορείτε να εκτιμήσετε εάν “συμφέρει” η επιλογή του μαθήματος ΑΟΘ ενώ δεν είναι απαραίτητο καλό θα είναι να γνωρίζετε τα μόρια ανά βαθμό εάν εξεταστείτε σε 6 μαθήματα:
1ο Μάθημα Αυξ. Βαρύτητας δίνει 263,33 μόρια
2ο Μάθημα Αυξ. Βαρύτητας δίνει 203,33 μόρια
Κάθε μάθημα από τα υπόλοιπα 4 δίνει 133,33 μόρια

Καλοδήμος Δημ.
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμία

Σχολιάστε

ten + seventeen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here