Δέκα χιλιάδες έλληνες εκπαιδευτικοί θέλουν διορισμό στην Κύπρο

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στους δέκα χιλιάδες έφθασαν οι έλληνες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναζητούν δουλειά εκτός Ελλάδας, επιδιώκοντας διορισμό σε κυπριακά σχολεία. Περίπου ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς από τον κατάλογο διοριστέων για το 2013, τον οποίο δημοσιοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) της Κύπρου, είναι από την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός θεωρείται πολύ υψηλός καθώς πριν από μία πενταετία οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα που βρίσκονταν στον κατάλογο διοριστέων της Κύπρου ήταν οι μισοί.
Οπως δείχνουν τα στοιχεία του καταλόγου, οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα φθάνουν το 26,5% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το 24% στην πρωτοβάθμια. Χαμηλότερο είναι το ποσοστό (6,5%) των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διδάξουν στην τεχνική εκπαίδευση.Στον κατάλογο των δασκάλων είναι εγγεγραμμένοι 849 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και στον κατάλογο των νηπιαγωγών άλλοι 764. Σε ό,τι αφορά τη μέση εκπαίδευση οι περισσότεροι έλληνες εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να διδάξουν στην Κύπρο είναι φιλόλογοι. Σε μία κατηγορία μάλιστα, αυτήν των καθηγητών ιταλικών, οι έλληνες υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους – φθάνουν το 62%.Σημειώνεται ότι στην Κύπρο οι διορισμοί των εκπαιδευτικών γίνονται με κατάλογο.

πηγή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

one − one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here