H κατάταξη των Πανεπιστημίων απο την webometrics.info

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

πατήστε εδώ για να είτε την παγκόσμια κατάταξη των Ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ με βάση τα κριτήρια της webometrics.

Greece_Ranking Web of Universities_20130305_144211Οι Ισπανοί ερευνητές χρησιμοποιούν έναν σύνθετο δείκτη, που λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο το δημοσιευμένο έργο των πανεπιστημιακών σε περιοδικά, αλλά και εκείνο στο διαδίκτυο, διευρύνοντας τον αριθμό των προς κατάταξη ιδρυμάτων. Έτσι, στη λίστα του 2013 κατατάσσονται 21.250 ΑΕΙ (έναντι 20.372 ΑΕΙ το 2012) όταν στη λίστα της Σαγκάης αναλύονται 1.200 πανεπιστήμια κι από αυτά κατατάσσονται 500. Μπορείτε να διαβάσετε την μεθοδολογία της έρευνας εδώ (στα Αγγλικά ) και εδώ στα ελληνικά σε μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μια πλήρη ερμηνεία της παραπάνω κατάταξης μπορείτε εδώ στα ελληνικά σε μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχω σοβαρές ενστάσεις πάνω στην αξίας της παραπάνω κατάταξης. Δηλαδή εάν η παραπάνω κατάταξη αντικατοπτρίζει και την ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που γίνονται στα παραπάνω ΑΕΙ και ΤΕΙ.

(πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει εικόνα)

Καλοδήμος Δ.

Σχολιάστε

four × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here