Απογοήτευση για τις σπουδές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Έρευνα του Ιδρύματος Ευγενίδη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου το αποδίδει σε οικονομικούς λόγους αλλά και σε αδυναμία στα μαθήματα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2013 19:57
ύο στους δέκα δόκιμους πλοιάρχους και μηχανικούς που ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα απάντησαν πως έχουν σκεφτεί να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουν στα μαθήματά τους.

 Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάσταση των δημοσίων ΑΕΝ της χώρας η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 7/3, σε συνέντευξη Τύπου στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη.
 
Ειδικότερα στην ερώτηση εάν έχει σκεφτεί σπουδαστής να μην ολοκληρώσει τις σπουδές του, το 22,2% των πλοιάρχων απάντησε «ναι» και από τους μηχανικούς το 19% απάντησε θετικά. Ο καθηγητής κ. Πανάς χαρακτήρισε το θέμα των διαρροών σοβαρό πρόβλημα, καθώς το ποσοστό που θέτει ως βάση η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μην υπερβαίνει το 5%.
Όλο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

7 + seven =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here