IB και Πανελλαδικές για τα ελληνικά ΑΕΙ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το δίπλωμα IB αναγνωρίζεται από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου ο μαθητής κάτοχος του Διεθνούς Απολυτηρίου να εισαχθεί στα εθνικά πανεπιστήμια κάθε χώρας. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δίνουν επιπλέον πιστωτικές μονάδες σε όσους μαθητές έχουν πάρει το IB τους με υψηλή βαθμολογία.
Το Διεθνές Απολυτήριο, πάντως, το οποίο είναι ισότιμο με το απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου, μπορεί να οδηγεί τους μαθητές
για σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ωστόσο δεν παρέχει πρόσβαση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οσοι υποψήφιοι, βέβαια, θέλουν να αφήσουν ανοιχτή την… πόρτα και για τα ελληνικά πανεπιστήμια, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι εξετάσεις για το δίπλωμα IB γίνονται συνήθως στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.
IB (International Baccalaureate)

ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

13 − three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here