Ανάμεσα στο «δεν ξέρω» και στο «θα μάθω»

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Της Μαρίας Κατσουνάκη
Την περασμένη Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης συναντήθηκε με νεαρούς μπλόγκερ και απάντησε σε ερωτήσεις τους στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στο κέντρο της Αθήνας. Η συνάντηση ενός 95χρονου πολιτικού με τα εν δυνάμει «εγγόνια» του, όπως ο ίδιος αποκάλεσε τους παρευρισκομένους, δημιουργούσε «θέμα» από την αντίθεση και μόνο της εικόνας. Με την απόσταση της ηλικίας του και το συμβολικό βάρος της πολιτικής παρουσίας του ο κ. Κ. Μητσοτάκης είπε: «Το πρόβλημα της νέας γενιάς είναι να προσαρμοστεί στον κόσμο που αλλάζει γρήγορα, πολύ γρήγορα. Εγώ, που έζησα σχεδόν έναν αιώνα, το βλέπω και τρομάζω». Στην ερώτηση για τις εργασιακές απαιτήσεις και τις συνθήκες που διαμορφώνονται σχολίασε: «Αν επρόκειτο να ανοίξω επιχείρηση, δεν θα άνοιγα κατάστημα. Θα αναζητούσα κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό. Και προπαντός κάτι στο οποίο θα αφοσιωνόμουν. Οπωσδήποτε, θα απέφευγα την πεπατημένη». Ο πρώην πρωθυπουργός παρότρυνε τους νέους: «Αναζητήστε το καινούργιο, προσαρμοστείτε στις αλλαγές».
Το άρθρο συνεχίζεται εδώ

Σχολιάστε

11 − 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here