Yahoo: 30 εκατ. δολάρια στα πόδια 17χρονου για μια εφαρμογή!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Πλούτισε πουλώντας την πατέντα του.

Μαργιόλης Κωνσταντίνος | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2013 08:00 |

nikaloΜπορεί ο Νικ Ντ’ Αλοΐσιο να μην έχει πάρει ακόμα απολυτήριο από το λύκειο, όμως μπορεί να βάλει πλέον σε κορνίζα το χρυσό συμβόλαιό του με τη Yahoo.
Ο 17χρονος Βρετανός θεωρείται από χθες ο πλουσιότερος έφηβος στον πλανήτη καθώς η πώληση της πατέντας του στην αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας υπολογίζεται ότι θα του αποφέρει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Η εφεύρεση δεν είναι παρά μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά. Ο Ντ’ Αλοΐσιο είχε στήσει πριν από δύο χρόνια τη δική του επιχείρηση μέσω της οποίας προσέφερε σε χρήστες smartphone την ομώνυμη υπηρεσία Summly. Οπως μαρτυρά το όνομά της, η εφαρμογή δίνει στον κάτοχο του κινητού τη δυνατότητα να διαβάζει μια σύνοψη (summary) ειδήσεων από το Διαδίκτυο σε λίγες μόνο λέξεις. Ετσι κείμενα εκατοντάδων λέξεων μετατρέπονται σε μια περίληψη που χωρά σε δυο σειρές της οθόνης του κινητού.
Το άρθρο συνεχίζεται εδώ

Σχολιάστε

two × four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here