Μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για τους εισακτέους του 2011

Ο Υπουργός Παιδείας Κος Αρβανιτόπουλος δήλωσε:

Επεκτείνουμε τις μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για τους εισακτέους του 2011

«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλαμε, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων.

Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων του 2012. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011.

Επειδή δε θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο Ίδρυμα το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς».

πηγή

Σχόλιο του διαχειριστή: Ο νόμος για τις μετεγγραφές έχει σοβαρές αδυναμίες και πρέπει να αλλάξει . Έχει (στη πράξη) μοναδικό κριτήριο κατάταξης το εισόδημα. Δεν λαμβάνει υπόψη του :
α]τη περίπτωση που σπουδάζουν δύο ή περισσότερα παιδιά και β]την επίδοση του κάθε υποψηφίου για μετεγγραφή.
Παράδειγμα 1: η περίπτωση που σπουδάζει ένα παιδί και το εισόδημα κατά κεφαλήν είναι 5.000 ευρώ προηγείται της περίπτωσης να σπουδάζουν δύο παιδιά με εισόδημα κατά κεφαλήν 5.001 ευρώ!!!
Παράδειγμα 2: η περίπτωση που σπουδάζει ένα παιδί και το εισόδημα κατά κεφαλήν είναι 5.000 ευρώ προηγείται της περίπτωσης να σπουδάζει ένα παιδί με εισόδημα κατά κεφαλήν 5.001 ευρώ και επίδοση 1000 μόρια παραπάνω!!!
Περισσότερα για τη ρύθμιση των μετεγγραφών εδώ
Καλοδήμος Δ

© 2013, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

0Shares

Leave a Comment

five × 1 =

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!