Ξεκινάει από φέτος η λειτουργία του νέου Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 92/2013 :
2. α) Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2 παρ. 1 εδ. δ΄ του π.δ. 177/1993 (Α΄65) Τμήμα Μαθηματικών−Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετονομάζεται σε Τμήμα Πληροφορικής. Η έδρα του Τμήματος μεταφέρεται από τη Λάρισα στη Λαμία.
β) Η εκπαιδευτική λειτουργία και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών στο Τμήμα αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος από το οποίο καθορίζεται για πρώτη φορά αριθμός εισακτέων.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 160  εισακτέοι για το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής όποτε από φέτος (ακαδημαϊκό έτος 2013-14) θα αρχίσει η λειτουργία του!!!
Οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14  εδώ.

Καλοδήμος Δ.

7 σκέψεις στο “Ξεκινάει από φέτος η λειτουργία του νέου Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία!

  1. Τι παίζει εδώ Δημήτρη;

    Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιδρά σε ίδρυση τμήματος

    Την ανάκληση της απόφασης για ίδρυση Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία ζητεί από το υπ. Παιδείας το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του Παν. Θεσσαλίας, όπου και εντάσσεται το νέο τμήμα. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο δηλώνει ότι με έκπληξη διαπίστωσε την ίδρυση του Τμήματος στο Π.Δ. για τη νέα δομή του Παν. Θεσσαλίας. Το Τμήμα, στο οποίο προβλέπεται να εισαχθούν 160 φοιτητές, «δεν διαθέτει ούτε ένα διδάσκοντα και βεβαίως δεν διαθέτει καν σχέδιο προγράμματος σπουδών!», όπως λέει το Σ.Ι. Επίσης το Σ.Ι. θεωρεί προβληματική και την ενσωμάτωση στο Παν. Θεσσαλίας του ομοειδούς Τμήματος «Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική», που τώρα λειτουργεί υπό το Παν. Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα καταργηθεί από το 2013-14. «Με την απόφαση της Πολιτείας παγιοποιείται μια παγκόσμια ακαδημαϊκή πρωτοτυπία: η ίδρυση Σχολής Θετικών Επιστημών με δύο Τμήματα, εκ των οποίων το ένα είναι Τμήμα Πληροφορικής και το άλλο Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Η σύνθεση έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη δεδηλωμένη πρόθεση της Πολιτείας για εξορθολογισμό των ΑΕΙ», λέει το Σ.Ι. του Παν. Θεσσαλίας.

    Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/06/2013_523886

    • Η απόφαση που βγήκε από το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του Παν. Θεσσαλίας είναι ήδη αναρτημένη στο didefth.gr και λέει ότι πραγματικά έγινε
      στη Λαμία και αλλού. Οι ελάχιστες αλλαγές που έγιναν στα ΑΕΙ με το σχέδιο Αθηνά έγιναν καθαρά με κομματικά κριτήρια.

Σχολιάστε

two × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here