Το νέο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

(340) Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (2&4)

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1990 ως Τμήμα Πληροφορικής, δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του το 1993 ενώ από το 1998 διαθέτει οργανωμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, το Τμήμα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει υπερσύγχρονες υποδομές για διδασκαλία και έρευνα, έχοντας καταρτίσει Πρόγραμμα Σπουδών με βάση τα διεθνή πρότυπα, και έχοντας αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες και εξασφαλίσει συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Από τον Ιούνιο 2013, το Τμήμα μετεξελίχθηκε σε Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής με 5ετή κύκλο σπουδών. Είναι διαθέσιμη η μορφή του νέου 5-ετούς Προγράμματος Σπουδών.

Το Τμήμα μας συμβάλλει και πρωτοπορεί στις εξελίξεις στον χώρο της Πληροφορικής, κατευθυνόμενο πάντα από τους εξής στόχους:

  • Στελέχωση με άριστο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό
  • Διαρκής επέκταση των ερευντητικών του δραστηριοτήτων
  • Συνεχής και με βάση τα διεθνή πρότυπα διαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του
  • Μόνιμη αξιολόγηση του Διδακτικού και Ερευνητικού του έργου, καθώς και των Προγραμμάτων Σπουδών του (βλ. έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος, Ιούνιος 2011).

Σας προσκαλούμε να ξεναγηθείτε στις ηλεκτρονικές μας σελίδες οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ενημέρωσης με βάση τα νέα δεδομένα του Τμήματος.

http://www.cs.uoi.gr/

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Πατρών που ανήκει μόνο στο 4ο Πεδίο

Καλοδήμος Δ.

Σχολιάστε

seven − 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here