Πτυχιούχοι των 400 ευρώ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Νέοι με εντυπωσιακό βιογραφικό αναζητούν μάταια εργασία
Του Γιαννη Ελαφρου Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Πολλοί από τους νέους που καταθέτουν βιογραφικά για εργασία έχουν απίστευτα προσόντα. Κυριολεκτικά ντρέπεσαι να τα διαβάσεις, ειδικά όταν ξέρεις ότι ανάμεσα σε εκατοντάδες θα διαλέξεις τελικά έναν!» Η εξομολόγηση ενός υπεύθυνου προσλήψεων σε μεγάλη εταιρεία είναι ενδεικτική «Ο μισθός μου είναι τόσο μικρός, που πολλές φορές τρύπωνα μαζί με τους φοιτητές μου στο φοιτητικό εστιατόριο για ένα γεύμα», λέει στην «Κ» απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού, που εργάστηκε ως ωρομίσθιος σε ΤΕΙ. Εικόνες μιας ωμής εργασιακής πραγματικότητας: από τη μια πολύ «βαριά» βιογραφικά και από την άλλη παρατεταμένη ανεργία ή πολύ μικροί μισθοί. Η «γενιά των 700 ευρώ» έρχεται στον νου σχεδόν με… νοσταλγία, καθώς οι μισθοί όσων προσλαμβάνονται αυτή την περίοδο βρίσκονται συνήθως κάτω (ή και πολύ κάτω) από τα 700 ευρώ καθαρά. Μάλιστα, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για «πολλές γενιές» των 700 ευρώ, καθώς και οι 40άρηδες, 50άρηδες απολυμένοι -εάν ξαναβρούν δουλειά- «πέφτουν» σε αυτά τα επίπεδα αμοιβών.
ΟΛΟ το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

3 + 19 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here