Και δέηση υπέρ των διοικητικών!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.
[Ενστάσεις] Και δέηση υπέρ των διοικητικών!
Ηλίας Κανέλλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2013 08:00 |TA NEA

Τείνω να πιστέψω ότι η ελληνική κοινωνία ασκείται σε έναν παράξενο τρόπο αυτοσυντήρησης, που ταυτόχρονα εμπεριέχει έναν μεγάλο βαθμό αυτοσαρκασμού. Είχα μάλιστα την εντύπωση ότι τα έχω δει όλα, ώσπου ξαφνικά, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αναταραχή στα πανεπιστήμια με αντικείμενο το αμετακίνητο των διοικητικών υπαλλήλων τους, διαπιστώνω ότι οι κατεξοχήν φύλακες του ορθολογισμού μας πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση ανορθολογισμού, εφάμιλλη των καλύτερων σκηνών από έργα των Μόντι Πάιθονς.

Σε τι αναφέρομαι; Αντιγράφω, απλώς, από το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο που μοιράζεται στα μέλη ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η χθεσινή δραστηριότητα των καθηγητών ΔΕΠ της σχολής περιείχε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία αποφάσισε συνέχιση «της απεργίας συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΠ». Ο δρ Ευάγγελος Χίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, ωστόσο, φρονεί ότι εξίσου σημαντικό είναι ακόμα ένα event, που επίσης μπορεί να θεωρηθεί απεργιακό. Αντιγράφω από την ανακοίνωσή του:
«Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα σήμερα (χθες) στον Ιερό Ναό στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Ακολούθησε Δέηση υπέρ των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΠ και Επιμνημόσυνη Δέηση για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο».
Η ανακοίνωση αυτή αποκτά βαρύτητα επειδή απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα του ορθολογισμού, στους καθηγητές του Πολυτεχνείου. Και αποκτά ακόμα πιο μεγάλη βαρύτητα επειδή ο κ. Χίνης, που την υπογράφει, όπως πληροφορήθηκα εξ εγκύρων πηγών, εκπροσωπεί μεν στην παράταξη «Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι», με την οποία συνδικαλίζεται, τη ΝΔ, αλλά συνεργάζεται με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ.
Ο κ. Χίνης με τελείωσε – και αίρω όλες τις επιφυλάξεις που είχα. Πάει και τελείωσε. Η Ελλάδα είναι η σπουδαιότερη χώρα του κόσμου, με τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, ικανή για ανήκουστα στα πέρατα της οικουμένης επιτεύγματα – που όσοι μας φθονούν και μας ζηλεύουν τα αποδίδουν σε αυτό που απαξιωτικά ονομάζουν ελληνικό εξαιρετισμό, ενώ στην ουσία είναι, απλώς, η απόδειξη της ανωτερότητας του έθνους. Στο πλαίσιο της ανωτερότητας αυτής, προφανώς, χθες, όλα συνέκλιναν στην εκκλησία του ΕΜΠ. Είμαι πλέον βέβαιος ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο ενός σπουδαίου πειράματος, το οποίο θέλει να αποδείξει ότι οι έλληνες φοιτητές δεν χρειάζεται να κοπιάζουν στα αμφιθέατρα. Αρκεί να συμπαρίστανται στους δίκαιους αγώνες των δασκάλων τους και όσων εκείνοι στηρίζουν και, ως διά μαγείας, «από θαύμα» όπως λένε συχνά στην τηλεόραση, η γνώση μεταλαμπαδεύεται μεταφυσικώ τω τρόπω. Με τις ευλογίες και του μακαριστού.
Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια στον κ. Χίνη που στο πλαίσιο μιας και μόνο λειτουργίας στο καθίδρυμά του, έγινε και δέηση υπέρ των διοικητικών υπαλλήλων, και μνημόσυνο του Χριστόδουλου. Συγχαρητήρια και για το πνεύμα λιτότητος που διέπει τις τελετές του ΕΜΠ και για το χιούμορ τους.

1 σκέψη στο “Και δέηση υπέρ των διοικητικών!

Σχολιάστε

five × four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here