Το i-MBA του ΟΠΑ προετοιμάζει τα είκοσι νέα επαγγέλματα της ψηφιακής οικονομίας

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Χριστινα Δαμουλιανου, εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι «ένα εξαίρετο παράδειγμα για το πώς η εκπαίδευση μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα με ό,τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες που έχουν τα εφόδια για να αντεπεξέρχονται αποτελεσματικά στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική επιχειρησιακή πραγματικότητα». Το παράδειγμα αυτό είναι ελληνικό και βραβεύτηκε παγκοσμίως. Στις 6 Νοεμβρίου απενεμήθη στο ΜΒΑ International Program (i-MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το Βραβείο Καινοτομίας 2013 (MBA Innovation Award 2013) από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Association of MBAs’ (AMBA) για το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών σε προηγμένες ηλεκτρονικές δεξιότητες (e-skills curriculum).

Σημείο σύνδεσης

Ο παγκοσμίου κύρους ανεξάρτητος οργανισμός ΑΜΒΑ, στον οποίο συμμετέχουν ως μέλη επιχειρήσεις από περισσότερες από 100 χώρες, λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης των πιστοποιημένων πανεπιστημίων με την επιχειρηματική κοινότητα σε όλο τον κόσμο και χορηγεί πιστοποίηση μόλις στο 1% των προγραμμάτων ΜΒΑ παγκοσμίως. Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΑΜΒΑ αναφέρει ότι σε μιαν εποχή που η Ελλάδα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και ευχάριστες ιστορίες από αυτήν μας έρχονται σπάνια, «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο να γιορτάζει».

Το International MBA του ΟΠΑ είναι το πρώτο πρόγραμμα στην Ευρώπη που προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές του να προετοιμασθούν για τα 20 νέα επαγγέλματα της ψηφιακής οικονομίας και τις καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δηλαδή ως εμπορικοί διευθυντές, social media manager, conversion manager, Search Engine Optimization (SEO) expert, κ.ά. Τους προετοιμάζει ακόμη, να χρησιμοποιούν δεξιότητες online marketing και να προωθούν τις όποιες online επιχειρηματικές δραστηριότητές τους. Παράλληλα, παρακολουθούν workshop με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Στην επίσημη ανακοίνωση του ΑΜΒΑ αναφέρεται ότι το MBA International συνδυάζει την υψηλότερη θεωρητική και πρακτική γνώση, τις παραδοσιακές αρχές των ΜΒΑ με τις ηλεκτρονικές δεξιότητες και «κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο ανταγωνιζόμενο τα καλύτερα πιστοποιημένα προγράμματα ΜΒΑ από όλο τον κόσμο».

Το καινοτόμο συστατικό του i-MBA εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού τον Σεπτέμβριο 2012 και συμβαδίζει με τις πλέον σύγχρονες τάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στελεχών. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα επιτυχημένης σύμπραξης με τον χώρο των επιχειρήσεων και ο σχεδιασμός της έγινε σε συνεργασία με τη Market Motive, κορυφαία εταιρεία εκπαίδευσης σε θέματα e-Business και on-line marketing στις ΗΠΑ, όπως και με το eskills-center.eu. και με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γκεζερλή e-consultant και απόφοιτο του ΜΒΑ International.

Τρεις Ελληνες

Διδάσκουν και τρεις Ελληνες καθηγητές του ΟΠΑ διεθνώς αναγνωρισμένοι σε θέματα e-Business, η επίκουρη καθηγήτρια κ. Κατερίνα Πραματάρη, ο επίκουρος καθηγητής κ. Γιώργος Λεκάκος και ο επίκουρος καθηγητής κ. Γιάννης Μούρτος. Μέλη και οι τρεις του ερευνητικού εργαστηρίου ELTRUN του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ – ως γνωστόν, ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εργαστήρια ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη.

Το βραβείο

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του ΜΒΑ International καθηγητής κ. Γιώργος Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε ότι «σε μια περίοδο που το ζήτημα της απασχολησιμότητας είναι εξέχουσας σημασίας, η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει την καινοτομία στο περιεχόμενο των μαθημάτων με τις πλέον ευέλικτες μεθόδους διδασκαλίας και επικεντρώνεται σε θέματα που έχουν μεγάλη ζήτηση στον χώρο των επιχειρήσεων».

Αξία

Στην τελετή Annual Awards and Gala Dinner για την ανακοίνωση των νικητών και την απονομή των βραβείων που έγινε στο Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΜΒΑ κ. Αντριου Μέιν Ουίλσον υπογράμμισε την ιδιαίτερη αξία που προσφέρει το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα του ΟΠΑ, γιατί εντόπισε και καλύπτει ένα «ξεκάθαρο κενό» σε εκείνα τα θέματα που θα αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς επιτυχίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων κατά την επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, είναι το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και οι ηλεκτρονικές δεξιότητες.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το online marketing είναι χώροι που θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, το ΟΠΑ επέδειξε με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International και με το πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών του σε ηλεκτρονικές δεξιότητες, ότι είναι καινοτόμο, δημιουργικό και χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακή σκέψη» υπογράμμισε ο κ. Αντριου Μέιν Ουίλσον.

Σημειώνεται ότι το 2012 το ίδιο βραβείο απενεμήθη στο Πανεπιστήμιο INSEAD.

Σχολιάστε

1 + 19 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here