Η σωστή διδασκαλία των μαθηματικών αυξάνει το ΑΕΠ των χωρών!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

econΣε άρθρο που είναι δημοσιευμένο στον economist.com (το πλήρες άρθρο εδώ)   και αναφέρεται στη διδασκαλία και την αξίας των μαθηματικών μεταξύ άλλων γράφει:
-Οι κυβερνήσεις εντυπωσιάστηκαν από τα στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα  ότι η καλύτερη διδασκαλία των μαθηματικών αυξάνει το ΑΕΠ των χωρών.
-Η κυβέρνηση της Εσθονίας έχει αναθέσει σε ειδικούς να μελετήσουν και να προτείνουν λύσεις για  τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας των μαθηματικών  για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Μερικές χώρες με καλές επιδόσεις στο διαγωνισμό της  PISA  επιδιώκουν επίσης μια νέα προσέγγιση στη διδασκαλία των μαθηματικών . Η Κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανέθεσε σε ειδικό  να αξιολογήσει τη διδακτέα ύλη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
-Το Ισραήλ πειραματίζεται με τη βοήθεια πολλών μαθηματικών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
-Το ένα τρίτο των μαθητών δοκιμάζονται στη Σαγκάη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της PISA δοκιμάζουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε νέα και δύσκολα προβλήματα, σε σύγκριση με 2-3% στην Αμερική και την Ευρώπη
-Οι νέοι, στην Κίνα και αλλού, πρέπει να  μπορούν  να εκτιμήσουν  κατά πόσον μια απάντηση υπολογιστή είναι σωστή .

math-econ

 

Καλοδήμος Δ.

Σχολιάστε

5 × 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here