Βιογραφικά

Λουκάς Παπαδήμος
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947, κατάγεται από τη Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ’ όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό στην οικονομολογία (1978). Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Από το 1975 μέχρι το 1984 διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομολόγος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστώνης.  Έχει επίσης εργαστεί ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Το 1984-1985 ήταν επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Εξελέγη καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1988. Από το 1985 μέχρι το 1993 κατείχε τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ιδίας Τράπεζας (1988-1992). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Ουρανία (Ράνιας) Αικατερινάρη 

Ουρανία (Ράνιας) Αικατερινάρη ΕΊΝΑΙ επικεφαλής του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Η κ. Ρανια Αικατερινάρη γεννήθηκε το 1972 και  είναι κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Η κ. Αικατερινάρη σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και MBA στο City University της Βρετανίας, ενώ έχει εργαστεί σε μεγάλες τράπεζες όπως η BNP Paribas, η Eurobank και η Deutsche Bank, καθώς και στη ΔΕΗ (ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος από το 2010 ως το 2015) και στην Ernst & Young (ως partner ).

Στέλιος Καββαδίας
https://www.jbs.cam.ac.uk/faculty-research/faculty-a-z/stylianos-stelios-kavadias/

kavadiass_cv

EDUCATION
1997-2001 INSEAD Ph.D. in Management Fontainebleau, France
1992-1997 National Technical University Athens (NTUA) Athens, Greece
Diploma in Electrical Engineering and Computer Engineering (MSc Equiv.)

EMPLOYMENT
Oct 2013-now University of Cambridge Cambridge, UK
Judge Business School
Margaret Thatcher Professor of Enterprise Studies in Innovation and Growth Director of Research

Κων/νος Δασκαλάκης
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την  Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από την διεθνή ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού.

Πέγκυ Αντωνάκου

CEO Microsoft Hellas, σπάνιο παράδειγμα γυναίκας CEO στην Ελλάδα, ειδικά λόγω της ηλικίας στην οποία ανέλαβε (38 ετών) και του κλάδου (η τεχνολογία διεθνώς παραμένει έντονα ανδροκρατούμενη).
1974 Γεννιέται στην Αθήνα. 2000 Μετά τη φοίτησή της στο  τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς  μεταβαίνει στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές MBA στο University of Michigan. 2002 Προσλαμβάνεται στην Dell USA, στα κεντρικά της εταιρείας στο Οστιν (Τέξας), στο τμήμα Marketing. 2007 Επιστρέφει στην Ελλάδα ως στέλεχος της Dell. 2012 Τον Φεβρουάριο μετακινείται στη Microsoft στη θέση της εμπορικής διευθύντριας. Τον Νοέμβριο προβιβάζεται σε CEO της Microsoft Ελλάς. 2015-2016 Υπό τη διοίκησή της, η Microsoft Ελλάς βραβεύεται ως η καλύτερη θυγατρική της Microsoft ανάμεσα σε δέκα αγορές ισοδύναμου μεγέθους. 2016 Aναλαμβάνει CEO και για την Κύπρο και τη Μάλτα.

Απόστολος Κάκκος είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix

Ο Απόστολος Κάκκος είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA HELLIX από το 2002, ενώ το 2013 ανέλαβε και τον ρόλο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Πριν από αυτό, κατείχε ανώτατα διοικητικά καθήκοντα με εισηγμένες εταιρείες στον κλάδο Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο εταιρειών στον κλάδο της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της ακίνητης περιουσίας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δεδομένων (EUDCA). Ο Απόστολος έχει τιμηθεί με το Βραβείο Κούρου για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία, το Καλύτερο Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικού Κέντρου Δεδομένων και τον Βραβείο Επιχειρηματίας της Χρονιάς του Ρούμμαν D. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχιούχος IT από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ανώτερος υπάλληλος στο Τμήμα Βιομηχανικών Σχέσεων και Διοίκησης της London School of Economics & Political Science.

 

Ελένη Αντωνιάδου

Κατερίνα Σαββαΐδου ΓΓΔΕ

cv_savvaidou

ΣΠΟΥΔΕΣ
2008-2009 : Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα (Executive Education) με αντικείμενο «Comparative Tax Policy and Administration» («Συγκριτική Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση»), Harvard University, John F.Kennedy, School of Government.
2004-2006 : Μεταδιδακτορική έρευνα στο γνωστικό πεδίο του φορολογικού δικαίου και συγκεκριμένα στη «φορολογία επιχειρήσεων», Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Σχολή Νομικών επιστημών.
1997-2003 : Διδακτορική διατριβή (These en droit) με θέμα «Le recouvrement force de l’impot en droit francais et en droit grec» («Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και στο ελληνικό δίκαιο») – Universite de Paris II, Assas.
1996-1997 : Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο δημοσιονομικό δίκαιο (D.E.A. de Finances Publiques et Fiscalite) – Universite de Paris II , Assas.
1995-1996 : Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (D.E.A. de Droit Public Interne) – Universite de Paris I, Sorbonne.
1994-1995 : Δίπλωμα πανεπιστημιακών γαλλικών σπουδών (D.E.U.F.) – Universite Jean – Moulin, Lyon III.
1990-1995 : Πτυχίο – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών, Τμήμα Νομικής.
1989-1990 : Απολυτήριο λυκείου.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!