Γιατί να σπουδάσετε Πληροφορική;

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Get Online Week 2014, την Τετάρτη 9 Απριλίου στο DEREE-The American College of Greece. Περισσότεροι από 150 μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) ως εθνικός εταίρος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Get Online Week, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Aντιπρόεδρος του DEREE Δρ. Δημήτρης Ανδρέου χαρακτηρίζοντας την Πληροφορική ως μια ευχάριστη ενασχόληση με τεράστιες δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε στη δυνατότητα εφαρμογής των γνώσεων της Πληροφορικής σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ο Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων χαρακτηρίζοντας τις ως απαραίτητο εφόδιο για κάθε εργαζόμενο, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει τον ισχυρότερο σύμμαχο σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με αναφορές σε παραδείγματα επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν επωαστεί μέσα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.

Στην ανάγκη αύξησης του ποσοστού των γυναικών στον τομέα της Τεχνολογίας για την κάλυψη των 500.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το 2015, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ραυτόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκών Έργων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία, επισημαίνοντας ότι από τις 1.000 γυναίκες που διαθέτουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης μόνο οι 29 από αυτές επιλέγουν την Πληροφορική.

Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) παρουσίασε τον Μηχανισμό Διάγνωσης αναγκών των επιχειρήσεων σε επαγγέλματα και δεξιότητες στον τομέα των ΤΠΕ χαρακτηρίζοντας ως κρίσιμα τα επαγγέλματα τα εξής: Mobile Application Developer, Software Engineer, Systems Analyst/ Network Planner, Business Analyst, Digital Media Specialist, Network Engineer, Enterprise and Systems Architect, Development and Network Engineering Management, Quality Assurance Manager, ICT Security Manager, Hardware Engineer, Test Specialist, Product/Services Manager, ICT Project Manager, Database & Data Center Administrator και Business Information Network Manager.

Η Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) τόνισε η Πληροφορική πρέπει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση ενώ αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία e-skills for jobs, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Αναφερόμενος στη μελέτη του National Skills for Information Age (NSFI), ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Yπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της HePIS, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός αλλά ένας ευρύς τομέας με 86 διαφορετικές επαγγελματικές δεξιότητες οι οποίες αντιστοιχούν σε 290 διαφορετικές ειδικότητες, ενώ ανέλυσε την εφαρμογή της Πληροφορικής στο εταιρικό περιβάλλον. Παράλληλα, ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν το επάγγελμα της Πληροφορικής ως επιλογή καριέρας.

Ο Δρ. Νίκος Μυλωνόπουλος, Αντιπρύτανης του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece παρουσίασε τους τρόπους μέσα από τους οποίους οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ο Μάριος Μολφέτας, Μarketing and Communications Manager της PEOPLECERT παρουσίασε τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις που είναι περιζήτητες στην αγορά εργασίας αναλύοντας το προφιλ του ανταγωνιστικού υποψηφίου. Παράλληλα, ανέφερε τις τάσεις στον τομέα της πιστοποίησης βασιζόμενος στο παράδειγμα της PEOPLECERT όπου διενεργεί εξετάσεις σε 125 χώρες.

Ο Δρ. Γρηγόρης Γιοβανόφ, καθηγητής του Αthens Information Technology (AIT) παρουσίασε τις αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα της λιανικής (virtual supermarket), της υγείας και των μεταφορών, της εκπαίδευσης και των κατασκευών ενώ ανέλυσε τις κύριες τάσεις στον τομέα της Επιχειρηματικότητας.

Η Στέλλα Κωστίδου, Practice Leader , ICT, Manpower Professional έκανε λόγο για τις υψηλές αποδοχές του κλάδου των ΤΠΕ ενώ ο Νaim Gaberlo, Software Engineer του Microsoft Innovation Center παρουσίασε απτά παραδείγματα ανάπτυξης κινητών εφαρμογών.

Η Ιωάννα Κωνσταντίνου, καθηγήτρια του DEREE-The American College of Greece ανάφερε ότι o συνδυασμός των δεξιοτήτων που προκύπτει από το ακαδημαϊκό και εργασιακό περιβάλλον διαμορφώνει τους μελλοντικούς ηγέτες με χαρακτηριστικά όπως θετική στάση, επίλυση προβλημάτων, υλοποίηση ιδεών, ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων, υπομονή, επιμονή και διάθεση για συνεργασία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Γιώργου Γκριτζάλα, Ιδρυτή της Hangover Media ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κινητές εφαρμογές.

Oι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον online διαγωνισμό του Getbusy.gr που ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά πριν λίγες μέρες, μέσα από τον οποίο έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν 21 πλήρεις και μερικές υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Master’s, 300 πιστοποιήσεις του Νέου ECDL Profile, 10.000 κωδικούς e-learning, εκπαιδευτικά σεμινάρια και laptops.

Χορηγοί της εκδήλωσης την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ριζόπουλος ήταν το DEREE-The American College of Greece, η PEOPLECERT το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, η ManpowerGroup, το Αthens Information Technology και το Ευρωπαΐκό Κέντρο Γυναίκες και Τεχνολογία.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 2 vouchers δωρεάν εξέτασης για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Αγγλικών City & Guilds2 vouchers δωρεάν εξέτασης για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης του νέου ECDL Profile από τη PEOPLECERT καθώς και 2 Ολοκληρωμένα Προγράμματα Αξιολόγησης και Ενδυνάμωσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων από τη ManpowerGroup.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας της ΗePIS δήλωσε: «Μέσα από την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week περισσότεροι από 40.000 ευρωπαΐοι πολίτες επωφελήθηκαν μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Στην Ελλάδα οι νέοι αγκάλιασαν με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία με το στρατηγικό μας εταίρο, τη Microsoft Eλλάς.»

Η Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «H διεθνής πρωτοβουλία Get online Week είναι μια εξαιρετική αφορμή να επισημάνουμε την ανάγκη κάλυψης του κενού, ανάμεσα στη ζήτηση ψηφιακά καταρτισμένου προσωπικού από τις εταιρίες και την έλλειψη των κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων από πλευράς υποψηφίων. Η ευκαιρία είναι τεράστια και πρέπει να την αντιληφθούν έγκαιρα οι μαθητές και οι φοιτητές που θα αποτελέσουν την αυριανή παραγωγική δύναμη της οικονομίας.»

Ο Δρ. Νίκος Μυλωνόπουλος, Αντιπρύτανης του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece δήλωσε: «Η HePIS και η Microsoft έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα με πρωτότυπες δράσεις για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων. Ο ρόλος της τεχνολογίας στην απασχόληση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας σήμερα και στο μέλλον. Για τον ίδιο λόγο αποτελεί προτεραιότητα και για εμάς στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες.»

 

Παρουσιάσεις

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση της κας Ρένας Μπαρδάνη πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κου Θανάση Παπαδημητρίου πατήστε εδώ 

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κου Νίκου Μυλωνόπουλου πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση της κας Στέλλας Κωστίδου πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κου Γρηγόρη Γιοβανόφ πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κου Naim Gaberlo πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση της κας Ιωάννας Κωνσταντίνου πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κου Γιώργου Γκριτζάλα πατήστε εδώ

future-jobs

 

Σχολιάστε

one × 3 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here