ΙΑΤΡΙΚΗ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 15 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 3 στους 4 ) που είναι γιατροί σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει σε Ιατρική της Ελλάδας με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έχουν αποκτήσει πτυχίο ιατρικής η σπουδάζοντας όλα τα έτη στο εξωτερικό (συνήθως πρωην ανατολικές χώρες και Ιταλία ) η μετά από 1-2 χρόνια παραμονής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού έρχονταν με μετεγγραφή σε κάποια ιατρική σχολή της Ελλάδας. Ο νόμος έδινε δικαίωμα μετεγγραφής σε ποσοστό 10% επι των εισακτέων. Το ποσοστό ήταν τεράστιο και το δικαίωμα παράλογο. Ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια , το 2004 , δόθηκε τέλος σε αυτό τον άδικο και αμαρτωλό θεσμό (καταστρατηγήσεις του νόμου ). Σήμερα πολλοί υποψήφιοι που δεν εισάγονται σε ιατρική σχολή της Ελλάδας φοιτούν συνήθως σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια των πρώην ανατολικών χωρών (π.χ Τσεχία , Βουλγαρία ) πληρώνοντας δίδακτρα από 7000-10000 ευρώ το χρόνο.

Καλοδήμος Δ.

Σχολιάστε

eleven + 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here